mix

Remote Play özelliği PC ve Mac’e geliyor

Sony, PlayStation’da bulunan Remote Play özelliği ile ilgili oyun severleri heyecanlandıracak yeni bir haber verdi.

Sadece PlayStation sahiplerinin kullanabildiği Remote Play özelliği yakında PC ve Mac platformlarında da devreye girecek. Kısaca Remote Play özelliğinden bahsedecek olursak, Türkçe karşılığı Uzaktan Oynama anlamına geliyor. Bu sayede oyunları PlayStation Vita, PlayStation TV ya da Sony Xperia cihazlarına aktarıp oynayabiliyorsunuz.

Sony şirketinin patronu Shuhei Yoshida, haberi kendi Twitter hesabından verdi. “Bazı kişiler bizlere Remote Play özelliğini PC platformuna getirme planımızın olup olmadığını soruyordu. Evet, PC ve Mac için resmi bir Remote Play uygulaması üzerinde çalışıyoruz,” sözleri ile bu işin kesinleşmiş olduğunu öğrendik. Bu özelliğin PC için gelmesi ise şu anlamı taşıyor, kendi kişisel bilgisayarımızdan PlayStation’ı hem yönetebilecek hem de oyunları oynayabileceğiz.

Shuhei Yoshida bu bilgileri paylaşırken herhangi bir tarih vermedi. Kullanıcılara sunduğu bu özelliği daha geniş kitlelere yaymayı hedefleyen Sony’nin, Microsoft’un Xbox One’ına karşı da bir adım öne geçeği görüşü hakim olmaya başladı.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir