League of Legends League of Legends Haberleri mix

Renegades, TDK ve TiP’nin Riot turnuvalarına katılmaları yasaklandı

Dün gece Riot Games tarafından yapılan açıklamaya göre, Team Dragon Knights, Team Impulse ve Renegades bundan sonra düzenlenecek hiçbir Riot turnuvasında boy gösteremeyecek.

Eski Renegades sahibi Chris Badawi, Riot tarafından geçtiğimiz yıl süresiz olarak herhangi bir Riot turnuvasına dahil olmaktan ve bir takıma dahil olmaktan men edilmişti. Bunun yanında takımın şimdiki sahibi Christopher “Montecristo” Mykles bir yıllık ceza alırken TDK sahipleri Chris ve Sean Shim de 2019’da haklarını geri kazanmak üzere turnuvalardan ve organizasyonlarda yer almaktan men edildi. Karara göre takım sahiplerinin oyuncuların paralarını ödememeleri, onlara uygun çalışma ortamı sağlamamaları ve iki takım arasındaki uygunsuz oyuncu takasları sebebiyle Renegades ve TDK Riot organizasyonlarına katılmaktan süresiz şekilde yasaklandı ve takımlara 18 Mayıs’a kadar ligdeki yerlerini satmaları için süre tanındı. Bilindiği üzere Cuong “Flaresz” Ta, Oleksii “RF Legendary” Kuziuta ve Alexey “Alex Ich” Ichetovkin TDK’e katılmak için Renegades’ten ayrılırken, Shin “Seraph” Woo-yeong ve Noh “Ninja” Geon-woo Renegades için TDK’den ayrılmıştı. Bu tarz takaslar ve takım içi sorunlar, iki popüler Amerika LCS takımının sonunu getirmiş oldu.

Montecristo Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Riot’ın kararlarının sağlam argümanlara dayanmadığını ve takım üzerinde herhangi bir kötü yönetimin bulunmadığını dile getirdi. Bunun yanında, verilen cezalar Montecristo’nun sunuculuğunu etkilemeyecek.

RF Legendary de Twitter üzerinden verilen kararı eleştirdi ve çıkan haberlerin doğruluk payının olmadığını savundu.

Bunun yanında Team Impulse da aynı saatlerde Riot tarafından tüm organizasyonlara katılmaktan, oyuncularına ödeme yapmadığı ve sözleşmesel sorunlar sebebiyle men edildi. TiP de 18 Mayıs’a kadar ligdeki yerini satmak ve 20bin Dolar ceza ödemek zorunda.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir