mix

Rockstar Games BBC’ye dava açtı

Rockstar Games, çekilmesi planlanan Grand Theft Auto dizisinin telif haklarının ihlal edilmesini engellemek adına BBC’ye dava açtı.

Geçtiğimiz Mart ayınca BBC, herkes tarafından bilinen oyun Grand Theft Auto’nun hikayesi üzerine bir dizi çekilmesi planı olduğunu duyurmuştu. Fakat BBC şimdi, bu ünlü oyun serisinin yapımcısı Rockstar Games ile bir davada karşı karşıya kaldı.

Bilinene göre Rockstar’ın ana firması Take-Two Interactive, BBC’yi telif hakları ihlali ile itham ediyor. Firma BBC’nin, bilinen taslak ismi “Game Changer” olan dizinin yapımı üzerinde bir söz hakkı olmadığı ve bunun ihlalinin söz konusu olduğu gerekçesiyle bir duruşma dosyası doldurmuş durumda.

90 dakikalık bölümler halinde ekranlara taşınacak olan dizi, Rockstar Başkanı Sam Houser ile aktivist avukat Jack Thompson arasındaki bitmek bilmez gerçek çatışmayı; başkan rolünde Daniel Radcliffe (Harry Potter) ve avukat rolünde Bill Paxton’ın canlandırmasıyla bizlere sunacak.

Rockstar dava ile ilgili yaptığı açıklamasında, BBC’nin çekilecek dizide oyunlarının içeriğine sadık kalacağını ve telif haklarının ihlal edilmeyeceğini garantilemek adına bir dava yoluna gitme gereği duyduklarını belirtti. Daha önce defalarca BBC ile bu durumu başka şekillerde de çözme yoluna gitmiş olduğunu belirten Rockstar Games, artık ellerinde dava açmak dışında bir seçenek kalmadığını ekledi.

BBC henüz bu beklenmedik yönde gelişen olaylar hakkında konuşmadı. Ayrıca tahmin edilen zamanının öncesinde, 20 Nisan’da çekilmeye başlamış olan dizinin geleceğinin bu durumlardan etkilenip etkilenmeyeceği konusunda da bir yorum yapılmamış durumda. Bir aksilik olmaz ise de, dizinin bu sene sonunda yayına çıkacağı gündemde.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir