mix

Smite Dünya Şampiyonası bugün başladı

Smite Dünya Şampiyoanası bugün başladı. Oyun, eSpor dünyasında çok yeni ama şimdiye kadar katettiği yol gerçekten kayda değer. Smite, önceki haberimizde bahsettiğimiz gibi 2.5 milyon dolarlık ödül havuzuna sahip ve bu eSpor dünyasında hatırı sayılır bir miktar. Oyunun henüz büyük kitlelere ulaşamamasına rağmen böyle bir etkinliğin altına imza atması gerçekten övgüye değer.

Takımların birbirinden heyecanlı maçlarını Atlanta Cobb Energy Center’da 3000 seyirci izleyecek. Türkiye’de pek popüler olmadığını düşündüğümüz için turnuvayı izlemek isteyenlere, oyun ve turnuva hakkında biraz bilgi vereceğiz.

Smite nasıl oynanır?

Smite, çevrim içi çok oyunculu savaş arenası yani MOBA olarak bilinen oyun türüne dahildir. Oyunda beşer kişiden oluşan iki takımdan bir takım, diğerinin üstünü yok ederek oyunu kazanır. Oyun mantık olarak Dota 2 ve LoL’e benziyor ama Dota 2 ve LoL’den farklı olarak üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanıyor. Bu durum da Smite’ı, Dota 2 ve LoL’den farklı kılarak çekici hale gelmesini sağlıyor. Bu oyunda karakterler mitolojide karşımıza çıkan tanrılardan oluşuyor. Oyun çok aksiyonlu ve kapışmalı geçiyor, karşınıza her an takım savaşları çıkabiliyor ve bu yüzden oyunun başından beri karşı takımdan gelecek hamlelere karşı uyanık olmalısınız. Oyunda harita, labirentleri andırıyor bunun sonucu olarak da oyunda sürekli heyecan verici kovalamacalar yaşanıyor. Oyunda tarafsız yaratık kamplarını öldürerek belirli özellikler kazanıyorsunuz ve takımlar bu özellikler sayesinde takım savaşlarında avantaj sağlayabiliyorlar.

Turnavanın formatı nedir?

Smite Dünya şampiyonası uzun süren eleme sürecinden sonra bu güne geldi. 2 takım Avrupa’dan, 2 takım Amerika’dan, 2 takım Çin’den, 1 takım Güney Amerika’dan diğer takımda Brezilya’dan katılıyor. Bugünkü maçlarda 2 maç kazanan takımlar yarı finallere çıkacak. En az 1 maç kazanan takımlar çeyrek finale çıkmaya hak kazanacak ve 2 maç kaybeden takımlar ise elenecek. Yarın çeyrek ve yarı final maçları oynanacak. Son günde büyük final ve üçüncü- dördüncülük maçları oynanacak. Turnuvanın fikstürünü ve maç durumlarını buradan takip edebilirsiniz.

Turnuvaya katılan takımlar:

-Cognitive Prime
-Cognitive Red
-Titan
-SK Gaming
-OMG
-Daoge is Dog
-404 Name Not Found

Turnuvayı izleyebileceğiniz adresler:

Smite’s Twitch Kanalı

SmitePro Youtube Kanalı

 

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir