mix

2016’nın ilk milyon dolarlık turnuvası Smite’tan

2016’nın milyon dolarlık ödül havuzuna sahip ilk e-Spor turnuvası, Smite Dünya Şampiyonası oldu.

Dünyanın birçok bölgesinden takımın yarışacağı Smite 2016 Dünya Şampiyonası bugün itibariyle başladı. Şampiyona yılın ilk profesyonel e-Spor turnuvası olmasının yanında, geniş ödül havuzuyla da dikkatleri çekiyor.

HiRez Studios tarafından geliştirilen Smite, sekiz farklı mitolojiden tanrıların bulunduğu bir MOBA oyunu. Smite’ı diğer MOBA oyunlarından ayıran en büyük farkı ise üçüncü bakış açısı ile oynanması ve karakterlerin klavye ile kontrol edilmesi. Henüz League of Legends ya da Dota 2 gibi büyük bir popülerliğe erişemese de, düzenlenen etkinlikler ve turnuvalar ile oyunun sahnede ağır ağır da olsa belirli bir yer edindiğini söyleyebiliriz. Nitekim geçtiğimiz sene düzenlenen Dünya Şampiyonası da, 2.6 milyon doları aşkın ödül havuzuyla e-Spor tarihinin altıncı en yüksek ödüllü turnuvasını unvanını kazanmıştı.

2016 yılı ile birlikte HiRez Studios, Smite adına rekabeti bir üst seviyeye çıkarmak için profesyonel bir lig kurdu. Ülkemizdeki LoL Şampiyonluk Ligi gibi olan bu profesyonel ligin düzenli olarak haftalık maçları oynanıyor ve Twitch üzerinden canlı yayınları yapılıyor. Profesyonel takımlar ve oyuncuları da bu şekilde maaşa sahip oluyor.

Dünyanın birçok bölgesinden farklı takımlar Atlanta’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda kozlarını paylaşacak. Takımlar öncelikle çeyrek finale çıkmak için 1 maç üzerinden iki eleme oynayacak. İki elemeyi de geçen altı takım çeyrek finale kalmış olacak. Çeyrek finaller 3 maç üzerinden oynanırken, yarı final ve final mücadeleleri 5 maç üzerinden oynanacak. Turnuvanın en iddialı takımları Avrupa bölgesi şampiyonu Paradigm ve Amerika şampiyonu Cloud9 olarak kabul ediliyor. Çin şampiyonu OMG de iddialı takımlar arasında yer alıyor.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir