mix

Smite, Nepal’e yardım amaçlı kozmetik ürün çıkardı

Nepal’de gerçekleşen depremlerin ardından zor günler geçiren Nepal için bütün dünyada yardım amaçlı düzenlenen birçok sayıda seferberlik yapılıyor. Komşu ülkelerden, teknoloji devlerinden, milyonerlerden ve hatta oyunlardan gelen yardımların hepsi Nepal’da yaşanan acıları bir nebze de olsa dindirmeye çalışıyor.

Vb9opP5M4Xof.878x0.Z-Z96KYq

Smite yapımcısı Hi-Rez Studios’un Nepal’e yardım amacıyla çıkardığı “Nepal Earthquake Relief chest” adlı kozmetik ürünü oyun sektöründe yapılan yardım kampanyalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncuların 400 “Gem” ile satın alabildiği bu ürünün gerçek maliyeti ise 8 dolara denk geliyor ve Hi-Rez Studios her sattığı “Nepal Earthquake Relief chest”ın %25’ini yani 2 dolarını American Red Cross yardım örgütüne bağışlayacak. Oyuncuların ilgisini çekmek üzere geniş bir yelpazeye sahip bu ürün 17 Mayıs’a kadar satışa sunulacak.

Hi-Rez dışında Ubisoft’un Far Cry ekibi de Nepal’de yaşanan ciddi büyüklükteki depremlerin açtığı yaraları sarmaya çalışıyor. 100.000 dolara varan rakamlarda Canadian Red Cross yardım örgütüne bağış yapacağını bildiren firma şimdiye kadar 70.000 dolarlık yardımda bulundu. Buna benzer bir yardım kampanyasında bulunan CCP Games ise dün bitmesi gereken kampanyayı ikinci deprem yüzünden uzatarak 24 Mayıs’a kadar uzattı.

Umarız ki dünya çapında yapılan bu yardım kampanyalarının ve seferberliklerin Nepal’deki depremlerden dolayı zarar gören ve mağdur duruma düşen insanlara yardımı dokunur.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

1 Comment

  • ali veli 27 Mayıs 2015

    %25 ini depreme ayıracakmış kendine yardım topluyor desek daha doğru

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir