mix

Smite, Steam’e geldi

Son dönemde hızlı yükselişini sürdüren ve büyük e-Spor oyunlarını bir adım geriden takip eden Smite, çok önemli bir hamle ile Steam’de yayınlandı. HiRez Studios’un geliştirdiği MOBA türündeki oyun, bu sayede çok daha büyük kitlelere ulaşabilecek.

League of Legends ve Dota 2 gibi MOBA’da liderliği üstlenen oyunlara göre gerçekten farklı olan Smite’ta kamera açısı ve kontrol şeması gibi çoğu özellik tamamen eşsiz bir şekilde tasarlanmış. Bu oyunlardaki üçüncü kişi kamerası ile birinci kişi kontrolün birleşimi şeklinde bir oynayış sağlayan Smite’ı oynamak için de türündeki oyunlara göre çok daha farklı bir yetenek setine sahip olmak gerekiyor. Nitekim bu kamera açısı da Smite’ın konsol platformuna rahatlıkla taşınmasını sağladı. Oyun, geçtiğimiz haftalarda Xbox One için yayınlandı.

Smite’ın Steam’e gelmesi ise oyunun çok daha büyük bir oyuncu kitlesiyle buluşması adına oldukça önemli bir olay. PC oyunu dendiğinde akla gelen ilk platform olan Steam, hâli hazırda milyonlarca oyuncuyu bünyesinde barındırıyor. Ancak oyunun Steam’e açılması, mevcut düzende hiçbir değişikliğe sebep olmuş değil. HiRez Studios’dan oyunu direkt olarak indirip oynayan oyuncular ile Steam’den oynayacak oyuncuların kusursuz etkileşime sahip olacağı ve rahatlıkla birlikte oyun oynayabileceği belirtiliyor.

Türkiye’de çok yaygın olmasa da Smite’ın e-Spor seyirci kitlesi de azımsanacak boyutta değil. Oyuncuların katkılarıyla geçtiğimiz yıl 2.6 milyon dolara çıkan ödül havuzu, Smite Dünya Şampiyonası’nı kazanan takıma 1 milyon dolar olmak üzere dağıtılmıştı.

 

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir