mix

Yeni korku oyunu SOMA’nın oynanış videosu yayınlandı

Amnesia ve Penumbra gibi oyuncuları oldukça etkileyen korku oyunlarının yapımcısı Frictional Games’in en yeni oyunu SOMA, 22 Eylül’de PC ve PS4 platformları için yayınlanacak.

İsmi bize oldukça tanıdık gelen ve ülkemiz adına üzücü anıları gün yüzüne çıkaran SOMA, şehirden çok uzakta bir su altı araştırma merkezinde geçiyor. Oyun için yayınlanan 12 dakikalık oynanış videosu da, ana karakterin gözünden neyle karşılaşacağımıza dair gayet iyi bir fikir veriyor. Araştırma merkezinde ne yapacağını çözmeye çalışan karakterimiz kapalı kapıları bir bir açıp bizi bitmek bilmeyen bir gerginliğe taşırken, tam olarak ne olduğunu anlamadığımız robot vari yaratıklardan da kaçıp saklanmaya çalışıyor. Nihai amacımızın, bütün sistemi çökmüş olan araştırma merkezinden kurtulmak olduğu bu bilim-kurgu korku oyununda eski günleri hatırlatacak ince detaylar da yer alıyor. Biraz BioShock, biraz da Dead Space’i andıran SOMA’nın 12 dakikalık oynanış videosu bizi yeterince germeyi başardı. Oyunda pek fazla olmayan diyaloglar nispeten eğlenceli ve canlı görünse de, genel anlamda karanlık bir oyun bizi bekliyor gibi görünüyor.

Hayatta kalmaya çalışılan korku oyunlarını, biraz da bilim kurgu tuzuyla seviyorsanız, korktuğu zaman kalp atışlarını duyabildiğimiz bir karakterle gergin bir yolculuğa çıktığımız SOMA’nın beklemeye değer bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir