mix

Sony’nin E3 2015 karnesi

Her sene olduğu gibi 2015’te de E3’ün en büyük ve önemli isimlerinden biri Sony oldu.
Daha önceki fuarlarda PlayStation odaklı donanım bilgileri veren Sony, bu sefer böyle bir gelişme olmadığı için asıl odağını oyunlara kaydırdı. Sony’nin E3 2015 lansmanında The Last Guardian gibi herkesin etkilendiği yepyeni bir oyunla karşılaşırken, 18 sene sonra Final Fantasy VII’ın da PS4 için remake’inin yapıldığını öğrendik.

Şimdi sırayla Sony’nin bu seneki E3’te neler tanıttığına bakalım.

Sony’nin en büyük duyurusu, Shadow of the Colossus’un devamı niteliğinde olan Last Guardian oldu. İlk olarak 2009 yılında PS3 için duyurulan, ancak sonrasında iptal edilen bir proje olarak bildiğimiz Last Guardian’ı geliştirmeye devam eden Sony, bu sefer PS4 oyuncularını mutlu edecek gibi görünüyor. Bir çocuk ile dev uçan köpek canavar arasındaki arkadaşlığı konu alan oyun, 2016 yılında oyuncularla buluşacak.

Son macerasından birkaç yıl sonra, yeniden hırsızlık dünyasına giren avcımız Nathan Drake’i oradan oraya kaçıracağımız Uncharted 4: A Thief’s End için de Sony, oyunun ilk 7 buçuk dakikasını ve oynanışını paylaştı. Uncharted 4, 2016 yılı içerisinde piyasaya çıkacak.

Sony’nin E3 2015’te katılımcıları derinden etkilediği yeni oyunlarından biri de Horizon Zero Dawn oldu. Kaliteli grafikleriyle dikkat çeken oyun, insanların robot dinozorlarla savaştığı daha önce görülmemiş bir dünyada geçiyor. Horizon için de Sony’den net bir tarih bilgisi alabilmiş değiliz ancak PS4’e özel olacak bu oyun da 2016 içerisinde bizlerle buluşacak.

Sony’nin lansmanı devam ederken, yılların eskitemediği Hitman’in en yeni oyunu için de bir fragman gösterildi. Adı direkt olarak Hitman şeklinde duyurulan oyunun serinin devamı niteliğinde mi, yoksa yeni bir oyun mu olacağı henüz bilinmiyor. 8 Aralık 2015 için tarih verilen yeni Hitman oyununa dair bilgilerin önümüzdeki günlerde netlik kazanmasını bekliyoruz.

İlk olarak geçtiğimiz sene E3’te duyurulan No Man’s Sky, daha önce görülmemiş bir uzay simülasyon oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bir galaksiyi oluşturacağımız oyun, 2014’te yalnızca PlayStation için duyurulmuş olsa da, bu sene hem PC, hem de PS4’e aynı anda çıkacağını öğrendik. Geçen sene paylaşılan oyun içi video ile No Man’s Sky hakkında daha iyi fikir edinebilirsiniz.

Ve geçen 18 yılın ardından tekrar karşımıza çıkan Final Fantasy VII, Sony’nin E3 basın toplantısında kalabalığın aklını başından alan en önemli duyuru oldu. Resmi remake’i yapılan oyun ilk olarak PlayStation 4, sonrasında da Xbox One ve PC olmak üzere tüm platformlara gelecek. Efsane oyun için net bir çıkış tarihi belirtilmese de, fragmanda gördüklerimiz içimizi kıpır kıpır etti desek yanılmış olmayız. Merakla bekliyoruz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir