mix

Spartak Moskova espor sahnesine adım atıyor

Rusya’nın en büyük spor kulüplerinden FK Spartak Moskova, espor dünyasına CS:GO, Dota 2 ve League of Legends takımlarıyla girme hazırlığı yapıyor.

Espor dünyaca ünlü geleneksel spor kulüplerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu çiçeği burnunda spor dalının parlak geleceğini gören şirketler ve büyük kulüpler, pastadan pay almak adına adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Daha önce ülkemizde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere, dünya genelinde PSG, Anderlecht ve Roma takımları çeşitli oyunlarla bu dünyaya dahil olmuş ve yatırımlarını başlatmıştı. Şimdi de halihazırda bünyesinde bir FIFA oyuncusu bulunduran Spartak Moskova ekibi, üç büyük video oyun ile sahneye yatırımlarını büyütme kararı aldı. Bugün öğlen saatlerinde Otkrytiye Arena’da basın açıklaması yapan Rus kulübü, söylentilere göre Rush3D takımı ile ortak olarak bir CS:GO takımını faaliyete geçirecek. Spartak’ın Gambit Gaming’in CS:GO kadrosunu bünyesine katacağı da sahnede dolaşan bir diğer söylenti konumunda.

League of Legends ve Dota 2 takımları için ise anlaşılacak takım Team Empire gibi gözüküyor. Zira, Moskova merkezli bu meşhur espor kulübü, Spartak’ın duyurusunu sitesinden paylaştı ve Twitter üzerinden de takım hesabını takibe aldı. Team Empire’ın başarılı bir Dota 2 kadrosu bulunurken, aynı şeyi LoL ekibi için söylemek mümkün değil. LCL’de CS’te mücadele eden ekip, her ne kadar pek başarılı olmasa da yatırım için ideal bir konumda. Futbolda başarılarla dolu bir tarihe sahip Spartak Moskova’nın espor dünyasında neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir