mix

Star Wars: Battlefront’a dair ilk bilgiler

Efsanevi serinin hayranlarına çok sevindirici bir haberimiz var. Milyonlarca seveni bulunan Star Wars bu sefer gerçekten etkileyici ve geniş kapsamlı bir oyun ile karşımıza çıkacak. Yapımcının DICE olması ise akla Battlefield tarzı bir Star Wars mu geliyor acaba sorusunu getiriyor. FPS türünde bir Star Wars’un DICE’ın ellerinde nasıl bir şahesere dönüşeceği ise sanıyoruz ki bir nebze de olsa tahmin edilebilir.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyun oldukça “geniş kapsamlı” olacak yani tüm 7 filmi de hikayesinde barındıracak. Kulağa inanması güç geldiğinin farkındayız ancak Making Star Wars‘tan sızan bilgiler ışığında Star Wars: Battlefront‘un tüm bu filmleri baştan sonra sırasıyla konu edineceğini söyleyebiliriz.

Oyun A New Hope‘un başından başlayacak ve söylenenlere göre uzun süredir beklenen The Force Awakens ile son bulacak. Eğer hikaye gerçekten böyle başlayıp bitecekse Star Wars: Battlefront şu ana kadar yapılmış en büyük ve en geniş kapsamlı oyun olacak. Bunu duyacak olan Star Wars hayranlarının sabırsızlandığını tahmin etmek çok güç olmasa gerek.

Oyunun içeriğine dair ise birkaç bilgi paylaşılmış. 64 kişinin aynı anda Rebel ya da Empire tarafında birbirleriyle mücadele edebileceği ve kazandıkları puanlarla daha gelişmiş karakterleri kullanabilecekleri bir oyun modu bulunacak. Oyun için kesin bir çıkış tarihi şu an için mevcut değil ancak bu sene içinde Xbox One, Playstation 4 ve PC için çıkacağı biliniyor. Ancak şu noktaya değinmekte fayda var: Eğer oyun The Force Awakens’tan kısımlar içerecekse filmden sonra çıkması muhtemel görünüyor yoksa tüm Star Wars hayranları büyük bir spoiler yağmuruna tutulabilirler. Ancak bu pek olası görünmüyor.

Oyun için sabırsızlanmaya devam ederken bir yandan da 2013 E3 ve 2014 E3’te oyuna dair yayınlanmış bir teaser ve bir de yapım aşaması videosuna göz atabilirsiniz.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir