mix

Steam’in 2015 satış rakamları duyuruldu

2015’in sona ermesiyle birlikte, Steam’i en yakından takip eden Steam Spy sitesinin sahibi Sergey Galyonkin, Medium üzerinden yaptığı paylaşım ile oyun mağazasının 2015 satış rakamlarını açıkladı. Bütün bir seneye dair açıklanan rakamlar ile 2015’in Steam için en başarılı yıl olduğunu vurgulayan Galyonkin’in verileri ise dudak uçuklatan cinsten.

İstatistiklere geçmeden önce, Steam Spy’ın sadece Steam’i taradığını, diğer satış kanallarını ele almadığını, istatistiksel analiz yöntemlerine başvurduğunu ve yüzde 100 doğruluk içermeyebileceğini belirtelim. Ayrıca Steam Spy verilerinin toplam gelir haricinde Nisan 2015 ile Aralık 2015 arasındaki oyun satışlarına göre düzenlendiğini de hatırlatalım.

Şimdi geçtiğimiz senenin genel bir özetine göz atalım; 2015’te Steam’e 3000 yeni oyun geldi, platformun 8 milyon olan sadık kullanıcı sayısı 12 milyona yükseldi ve 350 milyon oyun satın alındı. Mağazaya en büyük gelir, kış indirimlerinin de yaşandığı Aralık ayında 436 milyon dolarla sağlanırken, ikinci en yüksek gelir 411 milyon dolar ile GTA V’in piyasaya sürüldüğü Nisan ayında elde edildi. Yaz ve kış indirimlerinin yaşandığı Haziran ve Aralık’ta, Steam genelinde ortalama oyun fiyatı 6 dolara kadar gerilerken, tahmin edeceğiniz gibi bu iki ay, oyun satın almak için en uygun olan aylar olarak karşımıza çıktı. Steam’in 2015 içerisinde oyun satışlarından elde ettiği toplam gelir ise inanılmaz bir rakam olan 3.5 milyar dolara ulaştı.

Satış rakamlarına göre dünya genelinde en çok oyuncuya ulaşan oyunlara baktığımızda ise ilk sırada artık yerini ciddi şekilde sağlama alan CS:GO‘yu görüyoruz. 6.1 milyon adet satan Counter Strike: Global Offensive, Valve’in cebine 54 milyon dolar sokmayı başardı. CS:GO’nun ardından ise 3.8 milyon satış ile GTA V geldi ve senenin en çok konuşulan oyunu, Steam’e 160 milyon dolar gelir sağladı. GTA V’i 2.7 milyon adet satarak 122 milyon dolar gelir sağlayan Fallout 4 takip ederken, ilk beşe girmeyi başaran diğer oyunlar ARK: Survival Evolved, Rocket League, H1Z1 şeklinde sıralandı. Bunlara ek olarak Cities: Skylines, Besiege, The Witcher 3: Wild Hunt ve Dying Light, 2015’te 1 milyonun üzerinde satmayı başaran diğer dört oyun oldu.

Türkiye özelinde baktığımızda ise tüm dünyadan ve ayrı ayrı ülkelerden daha farklı bir satın alım davranışıyla karşılaşıyoruz. Oyunların bizim standartlarımızda ne kadar pahalı piyasaya çıktığı ve ülke olarak hâlen orijinal oyun satın alma konusunda farklı tutumlar sergilediğimiz, Steam Spy’ın verilerinden anlaşılabiliyor. Türkiye’de Steam üzerinden en çok satın alınan oyun, tüm dünya ile benzer şekilde 180.000 adet satan CS:GO oldu. Counter’ın ardından Türkiye’de en çok satılan 10 oyun listesini H1Z1, PAYDAY 2, Euro Truck Simulator 2, Rocket League, GTA V, Left 4 Dead 2, Elder Scrolls V: Skyrim, Garry’s Mod ve Football Manager 2015 doldurdu.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir