mix

Steam 2015 yaz indirimleri 11 Haziran’da başlayacak

Steam’in tüm oyuncuların içini kıpır kıpır eden yaz indirimleri, bu sene 11-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Bilginin kaynağı ise, bizzat Valve oldu.

Rusya’nın Facebook’u olarak bilinen ve daha çok VK ismiyle anılan VKontakte’deki resmi Steam hesabı, geçtiğimiz hafta sonu yaz indirimlerinin başlayacağı tarihi hiç acımadan açıkladı. Paylaşılan ileti de genelde bu tarz durumlarda derhal kaldırılmasına rağmen hâlen VK’daki yerini koruyor. İlk olarak IGN Rusya ekibi tarafından fark edilen bu iletinin, öyle basit bir dedikodu olmadığını ve güvenilirliği olduğunu da belirtelim.

gaben gif

Steam’in VK’daki iletisini Google Translate aracılığıyla İngilizce’ye çevirip baktığımızda ise, 11 Haziran günü bizimle de aynı saat diliminde bulunan Moskova saati ile 20:00’da indirimlerin başlayacağı, 20 Haziran günü “Encore Sale” denilen ve inanılmaz indirimlerin yer alacağı büyük satışların başlayacağı ve 22 Haziran’da da yaz indirimlerinin tamamen sona ereceği bilgisine ulaşıyoruz. Etkinlik ile ilgili henüz bu kadar bilginin belli olduğunu açıklayan Rus hesabı, aynı zamanda takipçilerine tüm paralarını bir günde harcamamalarını da öneriyor.

Yine de biraz şüpheyle yaklaştığımız bu haber doğruysa, Steam yaz indirimlerinin bu sene biraz daha erken başlayacağını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda Haziran sonu ile Temmuz başlarında oyuncuları kararsızlık dünyasına sürükleyip 5 dolara 2008 yapımı bir oyun satın aldıran yaz indirimlerinin böyle erken başlaması, Valve’in; Amazon, GOG, GamersGate gibi diğer oyun satan şirketlerin bir adım önüne geçmek istemesi anlamına geliyor. Önceki senelerde Steam indirimlerinden hemen sonra bu şirketlerin de benzer veya daha fazla indirimlerle oyuncuları kendilerine çekmek istediğini görmüştük.

Sonuç olarak Rus Steam hesabı doğru söylüyorsa, sırf ucuz diye ilk bakışta aşık olup satın aldıktan sonra hiçbir şekilde oynamayacağımız oyunlara kavuşmamıza iki hafta gibi bir süre kaldı. Bu senenin en inanılmaz indirimlerini ve onlarca oyunu hiçbir zaman oynamamayı merakla bekliyoruz.

[interaction id=”5576b1a684caec334b6a3456″]

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

1 Comment

  • Özcan Şakalak 9 Haziran 2015

    steam yaz indirimlerinde tüm oyunları mı indirime sokuyor ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir