mix

Steam 2015 Yaz İndirimleri yarın başlıyor

Tüm oyuncuların bir yıl boyunca beklediği, sonunda ceplerimizi boşaltıp “keşke bu kadar almasaydım” dedirtecek o hafta sonunda geldi. 2015 yılı Steam Yaz İndirimleri yarın itibariyle start alıyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Rusya’nın Facebook’u olarak bilinen VK’da gerçekleşen bir sızıntı ile indirimlerin 11-22 Haziran tarihleri arasında olacağını yazmıştık. Önceki gün itibariyle de PayPal’ın Dijital Hediye Kartı’nı öne çıkarmak için kullanıcılarına gönderdiği e-postalar ile Steam Yaz İndirimleri’nin bu tarihler arasında gerçekleşeceği kesinleşmiş oldu.

[Steam Yaz İndirimleri Başladı]

Önceki yıllara baktığımızda, Valve’in daha çok Haziran sonu ile Temmuz başını tercih ettiğini görsek de, bu sene ceplerimizin biraz daha erken boşalacağını söyleyebiliyoruz. Bunun sebebi ise Steam’e rakip olarak çıkan diğer oyun tedarikçileri. Amazon, GOG, GamersGate gibi diğer şirketler de geçtiğimiz senelerde Steam’in yaptığına benzer şekilde uçuk indirimler ile oyuncuları kendine çekmeye çalışmıştı. Bunun bir nebze önüne geçerek oyuncuların parasını herkesten önce bitirmek isteyen Valve’in, yaz indirimlerinde tarihi bu yüzden geri çektiğini düşünüyoruz.

Steam Yaz İndirimleri’nde 2015 senesinin Türkiye’deki oyuncular için de ayrı bir önemi bulunuyor. Bu sene ilk kez indirim sezonunda Türk Lirası’na geçiş yapmış bir Steam ile karşılaşacağız. Enpara’nın hâli hazırda sağladığı oyun başına maksimum 25 TL’lik yüzde 50’ye kadar geri ödeme kampanyasını da Yaz İndirimleri’ne eklediğimizde, karşımıza akıl almaz rakamlar çıkabilir. Bu yüzden indirimlere temkinli bir şekilde yaklaşmanızı öneriyoruz. Yine de 3-4 TL’ye oyun görünce kendimizi ne kadar tutabileceğiz tahmin etmek mümkün değil.

2015 Yaz İndirimleri’nin en merakla beklenen oyunları ise bu senenin göz bebeği niteliğinde olan GTA V ile The Witcher 3 desek yanılmış olmayız. Neredeyse tüm oyunların indirime girdiği bu haftada, en çok GTA V ile The Witcher’ın göreceği indirimleri bekliyoruz.

Aşağıda bu senenin en ilgi çekici 5 oyununu yazdığımız anketimizden indirime girmesini en çok istediğiniz oyunu seçebilirsiniz. Tahmininizin tutup tutmadığını indirime giren oyunlar açıklandığında sitemizden öğrenebilirsiniz.

İndirimler Türkiye saati ile akşam 20:00’da başlayacak.

[interaction id=”5576b1a684caec334b6a3456″]

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir