mix

Steam 2015 Yaz İndirimleri’nde en çok satan oyunlar

Tüm oyuncuların heyecanla beklediği, yılın “o” haftası nihayet sona erdi. 11-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Steam 2015 Yaz İndirimleri’nde bu sene büyük sükse yaratan oyunlarda önemli indirimler göremesek de, cüzdanlar yine boşaldı ve Steam yine kazanmayı bildi.

Steamspy.com sitesinin yayınladığı veriler de, bu seneki yaz indirimlerinde en çok hangi oyunların satıldığını ortaya çıkardı. Bakalım bu senenin kazananları kimler olmuş:

2015 Yaz İndirimleri’nde en çok satan oyun ise, en yakın rakibini yaklaşık 500.000 adet ile geçen Counter Strike: Global Offensive oldu. Hâli hazırda Dota 2’den sonra Steam üzerinden en çok oynanan oyun olan CS:GO, indirimlerin ilk gününde yüzde 50 indirim görerek 12 TL’lik fiyat etiketine sahip oldu ve indirimler bitene kadar da bu fiyatını korudu. Toplamda 935,437 adet satan CS:GO, bu satış rakamıyla 7 milyon dolar gelir kazandırdı.

CS:GO’nun ardından 2015 Yaz İndirimlerinde en çok satan ikinci oyun olarak, sürpriz diyebileceğimiz bir şekilde ARK: Survival Evolved‘u gördük. 2 Haziran günü mağazadaki yerini alan yeni oyun, en fazla yüzde 17 oranında indirim görerek 40 TL’ye düşse de, toplam 445,857 adet satarak harika bir başlangıç yaptı. Oyun, bu müthiş satış rakamıyla toplamda 11 milyon dolar gibi bir de ciro yaptı.

Bu sene en çok satan üçüncü oyun ise, oldukça beğenilen iki boyutlu Arcade oyunu Castle Crashers oldu. Gerek tek, gerek çok oyunculu yapısıyla oynayan herkesi eğlendirmeyi bilen Castle Crashers, yüzde 90’a kadar varan indirimler görerek 2.40 TL’ye kadar düşen fiyatıyla oyuncuları mutlu etti. Yaz indirimleri boyunca 442,489 adet satan oyun, 629 bin dolarlık bir gelir kazandırdı.

Dördüncü sırada yine bir Valve oyunu ile karşılaşırken, indirimlerin başlamasıyla birlikte yüzde 80 oranını gören Left 4 Dead 2, 6.20 TL’ye inen fiyatını sonuna kadar korudu ve 398,306 adet satarak bu senenin en çok satan dördüncü oyunu oldu. 1 buçuk milyon dolar da gelir elde eden oyun, Valve’in yüzünü güldürmüştür diye düşünüyoruz.

Detaylıca bakacağımız son oyun ise, indirimler sırasında en çok satan beşinci oyun olmayı başaran How to Survive oldu. İndirimlerin ikinci gününde gördüğü 95’lik oranıyla bu senenin en çok indirim gören oyunlarından biri olan How to Survive, 1.20 TL’ye kadar indi. Kalan günlerde de yine oldukça uygun diyebileceğimiz 2.40 TL’lik fiyat etiketiyle oyuncuların karşısına çıkan oyun, toplamda 302,839 adet sattı ve 225 bin dolar civarında bir gelir elde etti.

Bu beş oyundan sonra ilk ona giren diğer oyunlar ise sırasıyla The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition, PAYDAY 2, Borderlands 2, Fallout: New Vegas ve Metro: Last Night Redux oldu.

2015’in en merakla beklenen büyük oyunları ise bu sene önemli miktarda indirim görmeyerek biraz hayal kırıklığı yarattı. Özellikle GTA V’in yüksek fiyatını koruması oyuncuları üzerken, The Witcher 3: Wild Hunt, indirimler boyunca yüzde 10 rakamını aşmamasına ve en düşük 80 TL’yi görmesine rağmen yaklaşık 100.000 adet sattı. Geçtiğimiz senenin sonlarında çıkan önemli oyunlardan biri olan Far Cry 4 ise yüzde 50 indirime rağmen en düşük 90 TL’yi gördü ve yalnızca 30.000 adet satabildi.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir