mix

Steam bazı kullanıcılara kısıtlama getiriyor

Steam, 5$ tutarından daha az harcama yapmış kullanıcı hesaplarının bazı haklarını kısıtlıyor.

Steam artık mağazasında yeni bir politikasına göre 5$’dan daha az harcamış olan veya hesabında bu miktardan daha az bakiyesi bulunan tüm kullanıcılarının hesaplarını kısıtlı hale getirerek bazı özelliklere ulaşmalarını engelleyecek.

Steam bu uygulamanın amacının, yine kullanıcı hesaplarının güvenliği olduğunu e-dolandırıcılık, kimlik avı ve istenmeyen e-posta gibi son derece baş ağrıtıcı ve sık karşılaşılan nahoş durumları engellemek olduğunu belirtti.

Bu gerekleri yerine getirmeyen, yani 5$’dan daha az harcama yapmış ya da hesabında 5$ bulunmayan kullanıcılar arkadaşlık isteği gönderme, grup sohbeti açma ve Steam Community Market‘e katılma hakkını kaybedecek. Bu durum da kullanıcıların Greenlight, Steam Reviews, Steam Discussions ve Steam Workshop içeriklerine erişimini engelleyecek.

Bundan da öte, ilgili kullanıcı hesabı Steam Profile Level ve Trading Cards kazanamayacak.

Fakat bahsettiğimiz tüm bu kısıtlamalar kullanıcı hesabınıza 5$ yüklemeniz veya mağazada 5$ değerinde bir alışveriş yapmanız dahilinde derhal ortadan kalkacaktır.

Demo oyunlar oynamak, ücretsiz oyunlar oynamak; perakende elde edilmiş oyunlar, hediye yoluyla elde edilmiş oyunlar, Steam’e bağlı olmayan bir oyunu kısayol olarak eklemek, tanıtım amaçlı CD key ile oyunları etkinleştirmek gibi şeyler bu uygulamanın dışında kalacaktır ve yine de 5$ değerinde bir harcama yapmış olmanız beklenecektir.

Para birimi dolar olmayan ülkelerde bu ücretin günlük döviz kurlarına göre hesaplanıp ona göre değer biçileceği açıklandı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir