mix

Steam’den Lunar New Year indirimi

Her sene bir sefer yaz başında, bir sefer de yeni yıl için olmak üzere oyuncuları devasa indirimlerle bilgisayar başına kilitleyen Valve, bu sefer bir ilki gerçekleştirdi ve Ay Takvimi’ne göre yeni yıla denk gelen bu dönem için Lunar New Year indirimlerini başlattı. Daha önce aynı süreç için hiçbir indirim etkinliği düzenlemeyen Valve’in hiç ama hiç beklenmeyen bu hamlesi oyun dünyasında büyük bir şaşkınlığa sebep oldu.

İlk bakışta Kış indirimlerinde gördüğümüz fiyatlara yakın seyrediyormuş gibi duran Lunar New Year indirimlerinde binlerce oyun alıcısını bekliyor. 12 Şubat’a kadar sürecek olan yeni indirimler, yine daha önce görmediğimiz, kategoriler halinde satıştaki oyunları sunmak adına eğlenceli bir mini oyunu da beraberinde getiriyor. Bir maymunu canlandırdığımız oyunda, yeni yılı kutlamak için “Maymun Şehri”ne dönmeye çalışıyoruz. Yol boyunca karşımıza çıkacak çok çeşitli engellere dair bizi uyaran Steam, her engelle karşılaşmamızda iki seçenek sunuyor ve seçtiklerimize göre yeni kategoriler listeleniyor. Her kategori sayfasının en altında iki yeni seçenek daha bulunuyor ve böylece Steam’deki tüm kategorilerden öne çıkan oyunlar eğlenceli bir formatta alıcıların karşısına çıkarılmış oluyor.

steam lunar

İndirim alan oyunlar içerisinde öne çıkanlara baktığımız vakitte ise yüzler gülüyor. Geçtiğimiz yılın iki önemli oyunu GTA V ve Fallout 4, yüzde 33 indirim görerek 119 TL’ye gerilerken, Aralık ayında piyasaya sürülen nispeten yeni oyunlardan biri olan Rainbow Six: Siege, yüzde 25 indirim ile 135 TL’lik fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor. Bizim gözümüzde en kaçırılmayacak fırsat ise, sanıyoruz ki fiyatı yüzde 80 indirimle 15 TL’ye kadar gerileyen XCOM: Enemy Unknown paketi. Bu oyunlar dışında yine 15 TL’ye kadar düşen The Talos Principles, 18 TL’ye inen Civilization V paketi, 20 TL’ye inen Rocket League ve Cities: Skylines, 32 TL’ye inen Killing Floor 2, 45 TL’ye inen The Witcher 3: Wild Hunt ve 50 TL’ye düşen FM 2016 rahatlıkla satın alımı değerlendirilebilecek oyunlar arasında öne çıkıyor.

Yeni yılın büyük oyunları XCOM 2, Rise of the Tomb Raider ve The Witness gibi oyunlarda ise herhangi bir indirim bulunmuyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir