mix

Steam, tarihinin en büyük fiyaskosunu yaşadı

Birçok oyun sever Noel günü PSN ve Xbox Live servislerinin hackleneceğinden korkarken, asıl problemi yaşayan Steam oldu.Tüm dünyadan bütün Steam kullanıcını etkileyen bir hata, tam da kış indirimleri devam ederken oyun sağlayıcısının tarihine, şimdiye kadar gördüğü en büyük facia olarak yazıldı.

Peki dün akşam neler oldu? Bu fiyaskonun sebebi neydi? Valve neyi beceremedi? Birlikte bakalım;

Öncelikle, kullanıcılar mağazanın ana sayfasına geldiğinde kendi dillerinden farklı bir dil ile karşılaştılar. Dahası, Account Details kısmı, diğer oyuncuların hesaplarına da erişmemize neden oldu. Bu hata, diğer kullanıcıların hesabını yönetmemize izin vermese de, kullanıcıların e-mail adreslerini, cüzdandaki paralarını ve aldıkları oyunları görmemize neden oldu. Hesap koruyan Steam Guard ve Mobile Authenticator’un, bu hata karşısında işlevsiz kaldığını da belirtelim.

İlk olarak Store’a girişler kapatıldı. Sorunun nedeni ise Steam Database tarafından önbellek problemi olarak açıklandı. Site, kredi kartı bilgilerini ve PayPal hesabı bilgilerini kaldırmamamızı önerdi. Kısa bir süre sonra ise bu problem çözüldü.

Valve’in konu ile alakalı açıklaması şu şekilde oldu:

“Steam şu anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bugün yaptığımız değişiklikler bir önbellek problemi yarattı. Bu problem, bazı kullanıcıların birkaç saatlik periyotta diğer kullanıcıların hesaplarını görmesine neden oldu. Hesaplar ile ilgili herhangi bir illegal alım satım yapılmadı ve kullanıcılar sadece önbellekteki bilgileri görebildi.”

Tüm çevrelere göre sorunun tek kaynağı Valve olarak gösterilirken, dün gece itibariyle problem çözüldü. Bununla birlikte çok sayıda kullanıcı, Valve’in bu facianın ardından durumu nasıl telafi edeceğini merak ediyor ve Gabe Newell’dan bir hediye bekliyor. Yine de pek umutlanmamanız gerektiğini söyleyelim.

Nitekim olan oldu Valve’in bu unutulmaz hatası Steam tarihinin en büyük fiyaskosu olarak kayda geçti.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir