mix

Steam ücretli modları kaldırdı

Steam’in geçtiğimiz hafta geliştiricilerin oyunlara mod yazıp Workshop üzerinde satmasına imkan sağladığı sistem bugün itibariyle son buldu. Yeni özelliğin uygulanabileceği ilk oyun Skyrim olurken, diğer oyunların da zamanla sisteme eklenmesi bekleniyordu ancak dünkü yazımızda da bahsettiğimiz gibi bu modların suistimal edilmesi sebebiyle büyük kargaşa yaşanmıştı.

Steam’in kurucusu Gabe, önceki gün Reddit’te yaptığı AMA sırasında soruları cevaplamış ve mod’u savunmuştu. Ancak Skyrim’de havada duran bir sandalyeye sahip olan modu satın almak için 250 TL gibi bir ücret vermek istemeyen çok sayıda kullanıcı da bu yeni modlardan rahatsızlığını dile getirdi ve Steam, nihayet geri adım atarak mod sistemini sonlandırdı. Şu ana kadar bu modlara para verip satın alan kullanıcılara da para iadesi yapılacağı duyuruldu.

Şirketin forumlarında yapılan açıklamada: “Tam olarak ne yaptığımızı anlamadığımız ortada. Daha önce piyasaya sürdüğümüz başarılı gelir paylaşım modelleri ile aradaki farkı tam olarak idrak edemedik.” ifadelerine yer verildi.

Şu an için ücretli modların diğer oyunlara gelip gelmeyeceği, gelirse nasıl bir kontrol sürecinden geçeceğine dahir herhangi bir açıklama bulunmuyor. Ancak Steam’a son bir haftada yağan onlarca şikayetten sonra bu modların geri dönmesini pek de mümkün görmüyoruz.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir