mix

Steam’de istenmeyen oyunları nasıl gizleriz?

Steam uzun yıllardır oyun dünyasını ayağımıza kadar getiriyor. Birçok oyunu daha eğlenceli ve daha istekli oynamamızı sağladığı su götürmez bir gerçek. Peki bu tüm oyunlar için geçerli olabilir mi?

Piyasadaki birçok yüksek ve orta bütçeli yapımın Steam üzerinden satın alınabildiğini biliyoruz. Ancak belli başlı çekiliş ya da paket oyun satan siteleri takip edenlerin de anlayacağı üzere çok istediğimiz bir oyunu alırken ister istemez yanında birden fazla istemediğimiz ya da oynamaya değer görmediğimiz oyunları da kütüphanemize ekliyoruz. Belki de bunu farkında olmadan yapıyoruz ancak görmek istemediğimiz oyunları nasıl ortadan kaldırabiliriz?

Hepimizin de bildiği üzere Steam kütüphanemize bir oyunu eklediğimizde onu oradan silmenin bilinen bir yöntemi yok. Kütüphanemiz birçok oyuna ev sahipliği yapabilecek kapasitede ancak bir noktadan sonra bakıldığında aklı karıştıran bir görüntüyü kimse istemez. Buna ilaveten Steam’in bizleri sevindirdiği geleneksel indirim zamanlarında da kütüphanemizde yeni oyunlara yer veriyoruz. Ne yazık ki Steam bize oyunlarımızı nasıl gizleyebileceğimizi göstermiyor ve bunu bilmeyen birçok kullanıcı var. Yazımızın devamında istenmeyen oyunlardan nasıl kurtulabileceğimizi sizlere anlatacağız.

Öncelikle Steam‘i masaüstünüzde açın.

Capture12

Ana menüden Kütüphane sekmesine tıklayın.

Untitled12

Saklamak istediğiniz oyunun üzerine sağ tıklayın ve açılan menüden Kategorileri Ayarla seçeneğine tıklayın.

Untitled123

Açılan ufak pencerenin sol alt köşesinde “Bu oyunu kütüphanemden gizle.” kutucuğunu işaretleyin ve Tamam tuşuna basarak işleminizi tamamlayın.

Untitled1234

Bu yöntemi öğrendik ancak aklımıza acaba bu işlem geri alınabilir mi sorusu gelebilir. Evet alınabilir ve gizlediğiniz herhangi bir oyunu istediğiniz zaman görünür hale getirerek kurulumunu yapabilirsiniz. Bu noktaya gelmişken küçük bir hatırlatma yapmakta fayda var: Steam kütüphanenize eklediğiniz herhangi bir oyun asla ortadan kaldırılamaz sadece gizlenebilir.

Geri alma işlemi de gizleme işlemi kadar basit. Öncelikle Steam‘i açıyoruz ve Kütüphane sekmesine tıklıyoruz. Oyun listemizin hemen üzerinde bir arama çubuğu yer alıyor. O çubuğun sağ tarafında ise OYUNLAR yazısı var.

Untitled0

Karşımıza gelen seçeneklerden Gizliler‘e tıkladığımızda ise gizlediğimiz tüm oyunlar liste halinde beliriyor. Gizlemek için uyguladığımız adımları uyguluyoruz ve işaretlediğimiz kutucuğun işaretini kaldırdığımızda oyunumuz tekrar görünür hale geliyor.

Untitled00

İşte bu kadar. Görmek istemediğiniz oyunları artık kolaylıkla gizleyebilir ve daha düzenli bir oyun kütüphanesine sahip olabilirsiniz.

Birçok farklı özellikle kullanıcılarına keyifli bir kullanım deneyimi sunan Steam’e dair merak ettiğiniz her türlü soruyu yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

3 Comments

  • volkan 26 Mart 2020

    bu steamde artık bu şekilde olmuyor görünüm sekmesinin altında görebilirsiniz gizlediğiniz oyunları

  • Yiğit Koray Turcan 22 Ağustos 2015

    Gerçekten Çok işime Yaradı Envanterime Sadece Fazlalık Olsun Diye Bedavadan Cd Keyini Aldığım Oyunlar Vardı Ve Bunları Görmek Rahatsız Ediyordu Nasıl Gözükmemelerini Sağlamak İçin Google’dan Araştırdığımda Her Konuda Oyunu İade Etmek Vardı ^_^ Sıkıntıdan Artık iadede Olsa Kabul Edicem Elimi Bile Sürmiyeceğim Oyunlar Çünki Derken Bu Konuyu Buldum Çok Yararlı Oldu Gerçekten Teşekür Ederim ^_^

  • jackie'o 8 Nisan 2015

    I looked all over the internet for something this informing. Thanks a lot mate keep it up ! Cheers!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir