mix

Steam’de korkunç bir şifre açığı bulundu

Steam’in güvenlik konusunda ne kadar sıkı olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu sıkı güvenlik önlemleri arasında, kullanıcıların herhangi bir kişinin şifresini değiştirmesini sağlayan korkunç bir açık bulundu.

Videoda da görüldüğü gibi, birinin şifresini ele geçirmek için tek yapmanız gereken şey şifremi unuttum kısmına girip herhangi bir hesap adını yazdıktan sonra mailinize gelen kodu yazdığınız yeri boş bırakarak devam etmekti. Anlaşılan Steam yıllardır buraya yazılan herhangi bir kodu kabul ediyormuş. Devam ettikten sonra da karşınıza çıkan alana yeni şifreyi yazıp hesap sahibine çok zor anlar yaşatabiliyordunuz. Neyse ki şirket bunu geçen hafta itibariyle düzeltti. Bu kadar basit bir açığın Steam gibi bir platformda bu kadar uzun süre fark edilmemesi ise oldukça sıradışı görünüyor.

Steam’in Kotaku‘ya yaptığı açıklamaya göre 21-25 Temmuz tarihleri arasında bu açıktan etkilenen hesap sayısı oldukça düşük.

steam şifre

Eğer siz de geçen hafta içerisinde Steam şifrenizin değiştirilmesiyle alakalı bir e-posta aldıysanız büyük ihtimalle bu açığı kullanan biri hesabınızı çalmaya çalışmıştır.

Unutmayın ki geçen haftalarda Steam’in iOS ve Android uygulamalarına gelen bir güncelleme ile Steam Guard’ı telefonunuzla eşleştirebiliyorsunuz, böylece uygulama telefonunuzda çalışarak sürekli yeni şifreler üretiyor ve hesabınızla ilgili bir konuda SMS ile bir kod alıyorsunuz. Mail kodlarıyla uğraşmaktan bıkıp da Steam Guard’ı devre dışı bırakmanın hiç iyi bir fikir olmadığını da hatırlatalım. Böyle bir platformda güvenliğe verebileceğiniz en büyük önemi vermeniz gerekiyor.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

1 Comment

  • Hasan 6 Haziran 2018

    abi cs cok guzel zuladan bike daha iyi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir