mix

Team SoloMid 37 milyon dolar yatırım aldı

Batı espor dünyasının en başarılı ekiplerinden birisi olan Team SoloMid, aralarında Golden State Warriors oyuncuları Stephen Curry ve Andre Iguodala’nın da bulunduğu bir gruptan 37 milyon dolar yatırım aldı. 

Espor dünyası genişledikçe başarılı ekiplerin yatırım alma hızı da artıyor. Birçok ekip ciddi miktarlar yatırım alırken Team SoloMid de bu takımlar arasına katıldı. TSM’in kardeş şirketi Swift, Forbes’un haberina göre 37 milyon dolar yatırım alırken yatırımcılar arasında NBA yıldızları Curry ile Iguodala’nın yanı sıra Yahoo’nun kurucularından Jerry Yang de bulunuyor.

En eski League of Legends takımlarından birisi olan TSM, NA LCS’te geçtiğimiz mevsim dışında tüm mevsim finallerine katılma hakkı kazandı. Milyonlarca takipçisi bulunan organizasyonun başarısızlığı da en az başarısı kadar çok konuşuluyor. Ekibin eski olmasının yanı sıra bir marka olarak başarılı olması da yatırımcıların dikkatini çekiyordu. Sonunda organizasyon ciddi bir yatırım aldı.

Habere göre organizasyon bu miktarın 10 milyon dolarını espor alanında kullanacak. 20 milyon dolarlık kısımla ise tıpkı Team Liquid’in yaptığı gibi bir fasilite kurulması planlanıyor. Bu yapıda organizasyonun oyuncularının antrenman yapacağı alanın dışında bir stüdyo da bulunacak.

Newzoo’ya göre espor endüstrisinin toplam geliri bu yıl 905 milyon dolara ulaşacak. Bu miktarın %40’ını sponsor gelirleri oluşturuyor. 2018 yılında franhcising sistemine geçen NA LCS’te başlangıç parası için yatırım almayan ender organizasyonlardan olan TSM’in yüksek miktarda yatırım alması, akıllara organizasyonun Overwatch Ligi’ne katılıp katılmayacağı sorusunu da getiriyor. Geçtiğimiz yıl 20 milyon dolar civarı bir franchise parası isteyen ligde bu yıl miktarın artması bekleniyor.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir