mix

Tencent, Bluehole’un %10’unu 500 milyon dolara almaya yakın

Çinli dünya devi Tencent Holding, Battle Royal türünün en başarılı oyunlarından PUBG’nin yapımcı şirketi Bluehole’ün %10’unu 500 milyon dolardan fazlasına satın almaya hazırlanıyor. 

Tencent’in bu hamlesi uzun zamandır dedikodu olarak paylaşılıyordu. Geçtiğimiz günlerde The Wall Street Journal’da çıkan haber de bu dedikoduları destekler nitelikte. Yüzde 10’una 500 milyon dolar biçilen şirket böylelikle toplamda 5 milyar dolarlık bir değere ulaşıyor. Daha önce gizli yatırımcılar şirketin değerini 3.7 milyar dolar olarak belirlemişti. The Wall Street Journal’a göre bu satış ana parayı arttırmak için değil, Bluehole’un ilk yatırımcılarına paylarını satmaları için fırsat oluşturma ile gerçekleşecek.

Raporda ayrıca Tencent’in öncülüğünde gerçekleşecek yatırımda birçok Amerikalı yatırım şirketinin de bulunduğu belirtiliyor. Bluehole’un şu anki yatırımcılarının çoğu Güney Koreli şirketler olarak öne çıkıyor. Tencent daha önce Bluehole’un hisselerini doğrudan satın almamıştı. PUBG şu anda mobil dünyasının en popüler oyunları arasında da yer alıyor.

Şu anda Bluehole’ün Çin’deki hakları dev holdingin elinde bulunuyor. Şirket ülkede oyunun mobilinden ciddi anlamda gelir sağlamakta. Çin’de hükümetin regülasyonlarından ötürü Hem PUBG’nin hem de Fortnite’ın bilgisayar oyunu yayınlanmış durumda değil. Dev holding Fornite’ın yapımcısı Epic Games’in %48’ini 2012 yılında 330 milyon dolara satın almıştı.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir