mix

Tencent önümüzdeki beş yıl içerisinde espora 15 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor

Çinli internet şirketi Tencent, önümüzdeki beş yıllık süreçte espora yapacakları yatırımın 15 milyar dolar dolaylarında olacağını açıkladı.

Dünyanın en çok oyuncuya sahip ve en popüler oyunlarından League of Legends’ın yapımcısı Riot Games’i bünyesine dahil eden Çin şirketi Tencent, gelişmekte olan espor pazarına yatırımlarını artırmayı planlıyor. Şirket ne kadar büyük ve güçlü olsa da yapılan yatırım hedefleri açıklaması insanların adeta ağzını açık bıraktı. 2022 yılına dek espora yapacakları yatırımın 100 milyar Çin yuanı yani yaklaşık 15 milyar dolar olacağını duyuran şirket, bu çiçeği burnunda spor dalının geleceğinin oldukça parlak olduğunu gözler önüne seriyor. Yapılacak yatırım ile turnuvaların düzenleneceği, liglerin kurulacağı, yeni yeteneklerin keşfedilip geliştirileceği ve hatta espor temalı parklar inşa edileceği açıkladı.

Tencent hiç şüphesiz espor dünyasına en çok yatırımı yapan şirket konumunda yer alıyor. League of Legends yapımcısı Riot Games’in tamamına sahip olan şirket, İsveçli oyun üreticisi Supercell’in %84’ünü ve son olarak Activision Blizzard’ın da bir miktar hissesini elinde bulunduruyor. Şirketin genel menajeri Gao Li yaptığı açıklamada, kendilerinin bu inanılmaz yatırımlarına rağmen esporun yatırım yapacak şirketler için hala önemli bir gelir kapısına sahip olduğunu belirtti. Çin hükûmetiyle ve birkaç Çinli şirketle anlaşmalar yapıldığını dile getiren Li, önümüzdeki dönemde daha önemli işler yapılacağını da sözlerine ekledi.

espor yazarı, avukat

3 Comments

  • sunbae 21 Haziran 2017

    Çinliler yıllardır futbolu ülkelerinde duyurmaya çalışıyorlar yaptıkları yatırımların hattı hesabı yok.. Yani geç kalsalar bile hala vezgeçmiyorlar ve transferde dönen para şuan yazılan miktara kıyasla çok az. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek içer derler ya. işte şuan çinin yaptığı tam olarak bu. Espora erken giriş yaptılar ve gelecek senelerde çok daha verimli olucak esport başta kim varsa bu işin ekmeğini onlar yiyecek. Çok başarılı bi atılım olmuş yani buna değer eminim ^^

  • Cem 20 Haziran 2017

    Bir sıfır fazla atmış olmayasınız :)

    • Zafer Zırhlı 21 Haziran 2017

      imkansız :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir