mix

Tencent, yaşı küçük oyuncuların oyun oynama süresini kısıtlayacak

Dünyanın en büyük oyun şirketi Tencent, kullanıcılarının yaşını polis veri tabanından teyit ederek yaşı küçük oyuncuların oyun zamanını kısıtlayacak. 

Şirket bu girişimini geçtiğimiz Pazartesi günü WeChat üzerinden duyurmuştu. Doğrulama sistemi 10 mobil oyun kullanıcılarının kimliklerini ve yaşını polis kayıtlarından kontrol edecek. Program Çin’de tüm Tencent oyunlarına 2019 yılında uygulanacak. Şirket bu uygulamayı Kasım ayında Çin’in en popüler mobil oyunu Honor of Kings’te hayata geçirmişti.

Tencent’in bu kısıtlama politikasının dünyada eşi benzeri bulunmuyor. Bildiğimiz üzere Çin hükümeti, video oyunlar konusunda fazlasıyla katı bir politika izliyor. Ağustos ayında eğitim bakanı bir rapor yayınlayarak Çin gençliğinin fazla oyun oynamaktan ötürü yüksek göz problemleri riskiyle karşı karşıya olduğunu söylemişti.

12 yaşından küçükler günlük bir saat oyun oynayabilecek. Bu kullanıcıların 21:00-08:00 saatleri arasında oyun oynaması mümkün değil. 13-18 yaş arası gençler ise günde iki saatlik oyun zamanına sahip. 18 yaşından büyük bireyler için herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

Şirket aynı zamanda bu uygulamaya yardımcı olacak yaş belirleyici yüz tanıma yazılımını da Honor of Kings’te denemeye başladı. Çin çok daha sıkı bir şekilde gençlerin video oyun oynamasını kontrol etmeye çalışıyor. Güney Kore’de ise 16 yaşından küçük oyuncular için çeşitli kısıtlamalar bulunuyor. Fakat anne babaların izni ile bu kısıtlamalar ortadan kalkabiliyor. Çin için bu geçerli değil.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir