mix

The International 2016’nın ödül havuzu rekor kırdı

Hem Dota 2, hem de e-Spor dünyasının en büyük etkinliklerinden biri olan The International 2016’nın ödül havuzu 18.4 milyon dolara ulaşarak e-Spor tarihinde rekor kırdı.

Senenin en büyük Dota 2 etkinliği olmakla beraber, e-Spor tarihinin de en geniş ödül havuzuna sahip etkinliğine katılacak olan takımlar bölge elemesinin ardından belirlenmişti. 8-13 Ağustos tarihleri arasında Amerika’nın Seattle kentinde düzenlenecek olan turnuvanın ödül havuzu için geçtiğimiz aylarda kitlesel fonlama başlatılmıştı. Beklentilerin çok yukarısında maddi katkı gören fonlamada inanılmaz rakamlara elde edildi. 18 gün gibi kısa sürede 10 milyon’a ulaşılmış ve kitlesel fonlamanın sonunda rekor bir rakama ulaşma ihtimalinin çok yüksek olduğu oyun dünyasında sıkça dile getiriliyordu. 2015 yılında ödül havuzu kitlesel fonlamanın başlamasından tam 31 gün sonra 10 milyon dolar civarını görmüştü. Geçen yıla kıyasla aradaki bu ciddi fark da turnuvanın değerindeki artışın somut bir örneği oldu.

Yapımcı şirket Valve, ödül havuzundaki 1.6 milyon doları Mayıs ayında uygulamaya geçirdiği ve Battle Pass üzerinden oyunculara özel oyun içi eşyalar sağlayan The Compendium ile elde etti. The International’ın ödül havuzu bir önceki yılda da rekor bir rakama ulaşmıştı. 2014 yılında 10 milyon dolara olan ödül havuzu 2015’de 18 milyona ulaşarak rekor kırmıştı. Bu yıl ise 18 milyon doların üstüne erişilerek bir rekor daha kırılmış oldu.

Bu durum ayrıca Dota 2 profesyonel sahnesinin yanı sıra e-Spor’un dünya genelinde hızla gelişen ve adından daha çok söz ettirmekte olan bir endüstri olduğunun bir başka ispatı niteliğine sahip.

 

 

 

 

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir