mix

Türk takımları Espor Kulüpler Birliği kurdu

Türk espor sahnesi için bu akşam oldukça heyecan verici bir gelişme yaşandı. Aldığımız ilk bilgilere göre Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde mücadele eden toplam yedi takım, sektörde ortak hareket etmek amacıyla Espor Kulüpler Birliği’ni kurdu.

Resmi bir açıklama olmadan takımların sosyal medya hesapları üzerinden duyuruları ve 5Mid’in edindiği bilgilere göre 1907 Fenerbahçe, Team Aurora, Crew Esports, Dark Passage, Team Galacticos, HWA Gaming ve Oyunhizmetleri yeni kurulan Espor Kulüpler Birliği’nde yer alacak. Birliğin başkanlığını 1907 Fenerbahçe Takım Başkanı Sina Afra üstlenecek. İlerleyen günlerde Yükselme Ligi takımları için de bir oluşum tasarlanacak.

5Mid’in edindiği bilgilere göre Espor Kulüpler Birliği, Türk espor ekosistemindeki organizasyonların hukuki düzeyde korunması, haklarının savunulması, devlet ve özel sektör nezdinde daha iyi muhattap bulunması gibi amaçlara hizmet edecek ve ülkemizde esporun daha iyi yerlere gelmesi için takımların ortak bir paydada buluşmasını sağlayacak.

Yeni gelişmenin dikkat çeken en önemli ayrıntılardan birisi ise, Türk espor sahnesinin güçlü isimlerinden BAUSuperMassive’in yokluğu. Organizasyonun neden birliğe dahil olmadığı bilinmezken, takım sahibi Hakan Baş da Twitter üzerinden dışarıdan destek sağlayacaklarını duyurdu. Yani Espor Kulüpler Birliği’nde ilk etapta SUP hariç yedi Şampiyonluk Ligi takımı yer alacak. Kulüpler arasında bu düzeyde bir birlik oluşumuna daha önce Güney Kore, Kuzey Amerika ve Britanya’da rastlamıştık.

Şu an için ulaşabildiğimiz ilk bilgiler bu şekilde, detayları öğrendikçe sizlere aktaracağız.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir