mix

Türkiye’de esporcular resmen sporcu olarak tanınacak

25 Eylül’de Türkiye Espor Federasyonu’nun yayınladığı talimatlara göre ülkemizdeki profesyonel oyuncular artık devlet tarafından sporcu olarak tanınacak.

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Avukat Emin Özkurt, şu ifadeyi kullandı:

Ülkemizde uzun bir süredir oyuncuların profesyonel yaşantılarını sürdürdüklerini söylemek gerekiyor. Öncesinde çok daha amatörce ilerleyen süreç şu anda çok daha profesyonelleşmiş ve altyapının da oluşturulmasıyla kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmış durumda. Sene başında kurulan Espor Federasyonu da bu kurumsallaşmanın bir adımıydı. Federasyonun önümüzdeki dönem neler yapacağı merakla beklenmekteydi. İlk adım ise hukuki olarak esporcuların sporcu olarak tanınması oldu.

Esporcuların geleneksel dallardaki sporcular gibi tanınması ise Türkiye’deki ekosistem adına önemli bir ifade ediyor. Süreçlerin kurumsallaşmasıyla birlikte takımların oyuncu lisansı çıkarması gerekecek. Bununla birlikte bu hukuki gücün en önemli yaptırımlarından birisi vize olacaktır. Yurtdışı turnuvalarına katılmak için vize sürecinden geçen oyuncular zaman zaman çeşitli problemler yaşayabiliyor. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz yıl FB’nin Çin’e geç gitmesi olarak gösterebiliriz. Federasyonun bu konu hakkında da çalışmaları bulunuyor fakat somut adımların ne zaman atılacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir