mix

2016’da Twitch kullanıcıları 4.8 milyar saat yayın izledi

Twitch, her sene olduğu gibi bir kez daha bir önceki yıla dair ilgi çekici istatistiklerini paylaştığı Retrospective sayfasını yayına aldı. Önceki yıllardan farklı olarak, 2016 istatistikleri için hazırlanan sayfa bu sefer kullanıcıları bir yolculuğa çıkarıyor. Üç farklı bölümden oluşan yolculuk boyunca hem global istatistikler, hem de giriş yapmış kullanıcılar için kişiselleştirilmiş veriler paylaşılıyor. Ek olarak 2016’da Twitch için önemli anlar ile bir şekilde kendine yer edinmiş oyunlara dair bilgiler de bu yolculukta sunuluyor.

Kimsenin yolculuğunu bozmamak adına biz daha global veriler üzerinden ilerleyeceğiz. 2016 boyunca 2.2 milyon tekil kullanıcının yayın açtığı platformda toplam 292 milyar dakika, yani 4.8 milyar saat yayın izlendi. 2015’te bu rakam 4 milyar saat olmuştu. Twitch sohbete 14.2 milyar mesaj gönderilirken, 413 milyon kez kullanılan “kappa” emote’lar arasında liderliği yine kimseye bırakmadı.

Tüm oyunlara dair genel istatistikler paylaşılmazken, yolculuktan öğrendiğimiz kadarıyla Counter-Strike: Global Offensive Twitch’te en çok izlenen FPS oyunu olmaya devam etti. İlk çıktığı andan itibaren en çok izlenen 10 oyun arasına giren Overwatch da listeden hiç ayrılmadı. Pokemon Go, platformun listeleri arasına girebilen ilk mobil oyun olurken, 2016’da en çok izlenen Twitch klibi de Pokemon Go’dan geldi.

Sık sık düzenlenen bağış etkinlikleri de 2016’da 25.3 milyon dolar gibi harika bir rakama ulaştı. Hasta ve yaralı çocuklara yardım amacıyla açılan Extra Life, 9 milyon dolar ile en fazla bağış toplayan kanal oldu. Ek olarak yayıncılara destek amacıyla çıkan “bit”lerden 590 milyon adet satılırken, kullanıcılar 7.2 milyon dolar harcadı.

Genel olarak 2016’da hem izlenme rakamları, hem de gelir bazında önemli artışlar gören Twitch’in bu yıl da özellikle espordaki gelişim ile büyümesini sürdürmesi bekleniyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir