mix

Twitch Fısıltı özelliği yenilendi

e-Spor takipçilerinin başından kalkamadığı Twitch, geçtiğimiz Haziran ayında gelen Fısıltı özelliğini yeniledi. Yeni sürüm web için kullanılabilir hale gelirken, mobil versiyonlar için de yakında geleceği duyuruldu.

Çeşitli oyunların canlı yayınlarını izlerken bir yandan da oyun ile ilgili olan başka insanlarla konuşmak her zaman hoşumuza gitmiştir. Bunu da anlık olarak kanalların sohbet bölümünden yapmak durumunda kalıyorduk. Çok fazla kişinin izlediği yayınlarda ise birçok kişi sohbete bir şeyler yazdığından dolayı birileriyle konuşmak zor hale gelebiliyor. İşte bu noktada Twitch, fısıltı özelliği ile bu probleme çözüm üretmiş gibi gözüküyor.

Peki nedir Twitch fısıltı özelliği? Benzetme yapacak olursak tıpkı Facebook’taki konuşmalar gibi Twitch’de de ekranın altında sohbet kutucukları olacak. Böylece hem oyunların canlı yayını izleyebilecek hem de konuşmak istediğimiz kişiler ile anlık olarak sohbet edebileceğiz. Bu özellik sayesinde birisinin bize cevap verip vermediğini kanalların sohbet bölümünde aramaktan kurtulmuş olacağız. Twitch fısıltının bir başka özelliği ise yapacağımız her konuşmanın otomatik olarak kaydedilecek olması. Bu sayede birisiyle yaptığımız konuşmayı tekrar görmemiz gerektiğinde rahatlıkla sohbete ulaşabileceğiz.

Twitch fısıltıyı aktifleştirmekise bir hayli basit. Herhangi bir kanalı açtığımız zaman sağ alttaki ayar işaretine tıklayıp “Enable Whispers Beta 2.0” demek yetiyor.Whispers_Beta_Button

Twitch’in iOS ve Android için olan mobil versiyonlarında da yavaş yavaş fısıltı özelliği gelmeye başladı. Mobil versiyonlar için tam sürümün ne zaman geleceği ise şimdilik tam olarak bilinmiyor.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir