mix

Twitch hesapları ele geçirildi

Son zamanlarda popüleritesini ciddi şekilde arttıran ve oyuncuların önemli ölçüde para kazanmasını sağlayan Twitch, büyük bir saldırı aldı. Bugün içerisinde şirket tarafından yapılan duyuruda Twitch kullanıcı bilgilerine izinsiz bir erişim söz konusu olduğunu ve bu durumdan etkilenen kullanıcılara direkt ulaşılarak detayların verileceği söylendi. Saldırıdan etkilenen kullanıcılara gönderilen mesajda kullanıcı adı, doğum tarihi ve açık adres gibi bir takım bilgilere izinsiz bir şekilde ulaşıldığından bahsediyor.

Twitch’in resmi blogundan yaptığı açıklamanın Türkçe çevirisi şu şekilde:

[su_quote]Size, bazı Twitch kullanıcı hesap bilgilerine izinsiz bir şekilde erişim sağlanmış olabileceğini bildirmek amacıyla bu maili gönderdik. Erişim sağlanan bilgiler içerisinde Twitch kullanıcı adınız, e-mail adresiniz, şifreniz, siteye girdiğiniz son IP adresi, isminiz, soy isminiz, telefon numaranız ve adresiniz gibi bize verdiğiniz bütün bilgiler yer alıyor olabilir.

Güvenliğiniz için sizin şifrenizi ve yayın anahtarınızı sıfırladık. Ek olarak, hesabınızı Twitter ya da Youtube hesabınızla ilişkilendirdeysiniz, bu işlemi de iptal ettik. Tekrardan Twitch hesabınıza girdiğinizde sizden yeni bir şifre edinmeniz beklenecek. Eğer uygun olursa, şifrenizi değiştirdikten sonra Twitter ve Youtube hesablarınızla tekrar ilişkilendirme yapabileceksiniz.

Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özürlerimizi sunarız.[/su_quote]

 

twitch

Twitch’in bu anahtar ve şifre sıfırlama işlemi ise yalnızca saldırıdan etkilenen kullanıcıları kapsamıyor. Milyonlarca üyesi bulunan bu oyuncu cennetindeki tüm kullanıcılar, sisteme giriş yaparken yeni bir parola belirlemek durumunda. 2013 yılının ortalarında da benzeri bir saldırıya uğrayan Twitch, tüm kullanıcılarından parolalarını sıfırlamasını talep etmişti.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir