mix

Twitch’e kullanıcı adı değiştirme özelliği eklendi

İnternetin en büyük canlı yayın platformu Twitch, uzun süredir gelmesi beklenen isim değiştirme özelliğini kullanıcılarının hizmetine sundu. 

Kore ligi LCK takımlarının Azubu ile anlaşmasını sonlandırmasının ardından oyunların canlı yayını konusunda tekel hale gelen Twitch, yeni bir özelliğini duyurdu. Buna göre kullanıcıların yıllardır mustarip olduğu isim değiştirememe sorunu, bugün itibariyle ortadan kalkmış durumda. Özellikle ünlü yayıncıların en başta aldığı ve daha sonra değiştiremeyince garip hale gelen isimleri bu yeni eklenti ile tarihe karışacak. Açıklamaya göre kullanıcılar isimlerini her 60 gün için yalnızca bir kez değiştirme hakkına sahip olacaklar. Yeni özellik ile birlikte adınızı değiştirmek için ise sadece Ayarlar kısmına girip, Kullanıcı Adı bölümüne yeni isminizi girmeniz yeterli.

İnternet dünyasının en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olan Twitch.tv’de, geçtiğimiz haftalarda açıklanan rakamlara göre 2016 yılı boyunca 2.2 milyon tekil kullanıcı yayın açtı ve toplam 292 milyar dakika, yani 4.8 milyar saat yayın izlendi. Bilindiği üzere ilk yayınıyla Twitch’te rekor kıran Faker anlık olarak 250,000’e yakın seyirciyi yayınına toplama başarısı gösterse de, yaşadığı teknik aksaklıklar ve dil problemi izleyenlerin eleştirilerine sebep olmuştu. Bunun ardından SK Telecom T1 baş koçu Choi “L.i.E.S” Byung-hoon, Lee “Wolf” Jae-wan’ın yaptığı yayında söz alıp SKT League of Legends oyuncularının gelecekteki Twitch yayınlarında çevirmen kullanmayacağını, İngilizce öğreneceklerini ve yayınların sadece Twitch’e özel olacağını söylemişti.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir