mix

Twitch oyun satmaya başlıyor

Dünyanın en büyük oyun platformu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Twitch, önümüzdeki aylardan itibaren direkt oyun satışlarına başlayacak.

Direkt Steam’e rakip olacak Twitch Games Commerce adı verilen yeni sistemde, seyircilerin satın aldığı oyunlar hem kendilerine, hem yayıncılara, hem de geliştiricilere katkı sağlayacak. Bu da Twitch’i diğer oyun satış platformlarının yanında öne geçirecek.

Twitch ile partnerliği olan bir yayıncı, Twitch’te satılan bir oyun oynadığı zaman kanalında direkt olarak oyunun mağaza sayfasına yönlenecek bir “Satın Al” tuşu yer alacak. Eğer seyirciler bu tuş üzerinden oyun satın alırsa, gelirin yüzde 70’i geliştiriciye, yüzde 5’i de yayıncıya aktarılacak. Kalan yüzde 25 de Twitch’in olacak.

Twitch, yeni sistemin hem yayıncılara hem de oyun geliştiricilerine yarayacağını vurgularken, duyurusunda, “Yayıncılarımızın büyük çoğunluğu çok sevdikleri bu işi yaparken geçimlerini de sağlamak istiyor. Onlara yardım etmek amacıyla, oyun geliştiricilerine topluluğun oyunlarını seyretmek için buluştuğu yer ve zamanda oyun içeriklerini satma olanağı getiriyoruz. Bu da nihayetinde yayıncıların kendi kanallarından yapılan satışlardan para kazanmasını sağlıyor,” ifadelerine yer verildi.

Twitch’ten oyun satın alan kullanıcılar, karşılığında birer sandık ile ödüllendiriliyor. Bu sandıkların içerisinden ise rastgele olmak kaydıyla chat rozetleri, emote’lar veya bit’ler çıkabiliyor.

Ek olarak, Twitch üzerinden satın alınan oyunlar, şirketin hali hazırda beta sürümünde olan ve Prime özelliklerinden biri olan Twitch Launcher ile de çalıştırılabilecek. Nitekim yayın sitesinin kendi oyun protalına sahip olması, direkt olarak Steam ve GOG gibi mağazalarla da rekabet etmesi anlamına gelecek.

https://vimeo.com/205836652

Yapılan açıklamada Games Commerce sisteminde şu an için sadece partnerlerin gelir elde edebileceği belirtilirken, ilerleyen zamanlarda oyun satan geliştirici ve stüdyoların da sayısının artmasıyla bu durumun değişip tüm yayıncılara ek bir gelir sağlanması söz konusu olabilir.

Twitch Game Commerce, bahar aylarından itibaren tüm dünyada kullanıma sunulacak. Fiyatlar ilk etapta ABD doları üzerinden hesaplanırken, diğer para birimleri de zamanla eklenecek. Twitch’in açılıştaki ortakları ise TellTale Games, Ubisoft, Hi-Rez Studios ve Digital Extremes olacak.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir