mix

TwitchCon bu sene oyun yayıncılarını bir araya getirecek

İnternet üzerinden canlı oyun yayını yapmak gerçekten önemli bir iş ve Amazon’un Twitch’i 970 milyon dolara satın alması da sanıyoruz ki bunun bir göstergesi. Twitch ise çalışmalarına hiç ara vermeden bir yenisini ekleyerek dünyanın dört bir yanından oyun yayıncılarını ve takipçilerini bir araya getirecek bir organizasyon olan TwitchCon’u düzenlemeye hazırlanıyor. Birçok önemli yayıncı ismi tek çatı altında toplayacak olan bu etkinlik 25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ne yazık ki şu an etkinliğe dair tek bildiğimiz ne zaman ve nerede yapılacağı. Mekan olarak ise Google I/O, WWDC ve birçok üst düzey organizasyona San Francisco’da ev sahipliği yapmış olan Moscone Center seçilmiş. Eğer bu etkinlik hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak veya etkinlikte yer almak istiyorsanız şu adrese tıklayarak e-mail ile kayıt olabilirsiniz.

Sitenin yaptığı resmi açıklamada ise organizasyondan şöyle söz edilmiş: “Twitch sayesinde elde edilen her başarıyı kutlamak adına bu etkinlik dünya çapından birçok Twitch kullanıcısını bir araya getirecek. Etkinlik sayesinde gelen katılımcılar birbirleriyle kaynaşıp fikir alışverişlerinde bulunabilecek ve severek takip ettikleri yayıncılarla tanışma fırsatına erişecekler. Bunların yanında bu topluluğun oluşum temellerini atan kişilerden birçok şey öğrenebilecekler.” Düşünüldüğünde gerçekten Twitch takipçisi ya da kullanıcısı bir oyunsever için kaçırılmayacak bir fırsat gibi görünüyor.

Twitch’ten gelen açıklama etkinlik takvimi ve ücretlendirme konusunda bilgilendirmelerin ileri bir tarihte yapılacağı yönünde. Şu an için bu alanda piyasadaki en güçlü isimlerden biri olsa da son zamanlarda yayıncılık girişimlerinde bulunan DailyMotion ve Valve ile rekabet eden Twitch’in işi sıkı tutması gerektiği açık ve net görülüyor. Liderlik koltuğunda bulunan Twitch için bu etkinlik daha fazla kullanıcıyı çekmek adına faydalı bir hamle gibi görünüyor.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir