mix

Twitch’e gizli sohbet özelliği geldi

Oyun dünyasının aynı anda milyonlarca canlı yayın yapan televizyonu olarak tanımlayabileceğimiz Twitch’te sohbetin ne kadar önemli olduğunu sizlere anlatmamıza gerek bile yok. Nice dostluklar, arkadaşlıklar, kavgalar ve savaşların çıktığı, büyük turnuvalarda yüz binlerce kişinin aynı anda konuşup tüm maçı kaçırttığı Twitch sohbet penceresi, yepyeni bir özelliğe kavuştu. Artık tüm dünyanın buluştuğu bu pencerede istediğiniz kullanıcıyla gizli gizli konuşabileceksiniz.

Canlı yayın platformunun Whisper adı altında bugün duyurduğu yeni özellik, Twitch’in sohbet penceresinde ikinci bir diyalog açıyor. Hali hazırda insanların konuşmaya devam ettiği alanda dilediğiniz kişiyle siz de ayrı bir diyaloğa başlayabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken ise, sohbet penceresine kullanıcı adından önce /w yazmak ve ardından nick girerek dilediğinizi söylemek.

whisper-screen-520x975

Whisper özelliğinin belki de en “cool” özelliği ise, sohbet eden kişilerin aynı yayını izlemek zorunda olmaması. Yani Twitch üzerinden farklı bir yayını izleyip farklı bir sohbet penceresinde muhabbete katılan biriyle bile gizli gizli muhabbet edebilirsiniz. Dilediğiniz Twitch kullanıcılarından gizli mesaj alma özelliğini ayarlayabileceğiniz gibi, isterseniz yalnızca takip ettiğiniz yayıncılardan da alabilirsiniz. Anlık mesajlaşma için iki kullanıcının da online olması gerekiyor ancak Twitch, offline durumdayken bile mesajların iletildiğini söylüyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir