mix

Twitter, ESL ve DreamHack turnuvalarını canlı yayınlayacak

Twitter, bugün yayınladığı bir basın bülteni ile, ESL ve DreamHack’in 2017’deki espor etkinlikleri ve orijinal içeriklerini canlı yayınla kullanıcılarına ulaştıracağını duyurdu. Bu yıl içerisinde ESL One, IEM ve DreamHack imzaları taşıyan 15’in üzerinde etkinlik, tüm dünyada Twitter’dan canlı yayınlanacak. Hali hazırda grup aşaması maçları devam eden IEM Katowice’in 4 Mart’taki CS:GO turnuvası ise Twitter’dan yayınlanacak ilk turnuva olacak.

Tüm IEM ve ESL One turnuva programı dışında, ESL aynı zamanda Twitter için orijinal içerik üretecek. Bu içerikler arasında her hafta özetler ve sahne arkası görüntülerin paylaşılacağı 30 dakikalık bir program da olacak. DreamHack turnuvaları da, Nisan ayında oynanacak DreamHack Austin ile başlamak üzere Twitter’dan canlı yayınlanacak.

Canlı yayınlar, Twitter’ın “live” sayfaları üzerinden yapılacak ve yayın ekranının sağ tarafında, etkinlik ile ilgili atılan tweet’ler bir timeline halinde akacak. Aynı zamanda kullanıcılar da direkt oradan tweet paylaşabilecek.

Twitter COO’su Anthony Noto, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Espor inanılmaz bir hızla büyümesini sürdürüyor ve biz de bu ortaklığı, hali hazırda Twitter’ı kullanan oyuncu kitlesi için öncelikli içerik kaynağı oluşturmanın bir yolu olarak görüyoruz. ESL ve DreamHack gibi dünyanın öncü espor şirketleriyle yaptığımız ortaklık neticesinde, en iyi canlı espor içerikleri ile tartışmalarını Twitter’a taşımak için sabırsızlanıyoruz,” ifadelerine yer verdi.

ESL Sosyal Medya ve Yayın Genel Müdür Yardımcısı Johannes Schiefer ise, “Espor takipçileri dijital dünyanın içerisinde yer alıyor ve Twitter ile ortaklığımız, dünyanın her yerinden daha fazla espor takipçisine büyük turnuvalarımızı ulaştırmamız anlamına geliyor. Büyük bir heyecanla beklenen IEM Katowice ile başlayıp diğer tüm turnuvalarımızda da özel içerikleri takipçilerimize sunacak olduğumuz için çok mutluyuz,” şeklinde konuştu.

Esporun içerisinde olan oyuncular, takımlar ve takipçilerin sıklıkla başvurduğu bir kaynak olarak görebileceğimiz Twitter üzerinden yapılacak canlı yayınların Twitch ile ne ölçüde rekabet edebileceği şu an için bir soru işareti. 4 Mart’taki IEM Katowice playoff’ları ile başlayacak Twitter canlı yayınlarına esl.twitter.com, iem.twitter.com ve dreamhack.twitter.com adreslerinden ulaşılabilecek.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir