mix

Ubisoft’un E3 2015 karnesi

Oyun dünyasının büyük firmalarından birisi olan Ubisoft, bu yılki E3’te de duyurduğu oyunlarla oyuncuları heyecanlandırdı. Neredeyse her platform için oyun üreten firma, E3 2015’teki basın konferansında oyun üzerine oyun tanıttı. Bunların arasında oldukça bilinen, herkesin en azından adını duyduğu veya çıkmasını dört gözle beklediği oyunlardan, ilk kez oyuncuların karşısına çıkan heyecan verici oyunlar da bulunuyordu.

Ubisoft’un E3 2015’te duyurduğu oyunlar arasında en çok ilgi çekenler ise şöyle:

Ubisoft basın toplantısına South Parth: The Stick of Truth oyunun devamı niteliğinde olan South Park: The Fractured but Whole’u duyurarak başladı. South Park adlı komedi serisinden esinlenerek yapılan bu oyunda, dizideki karakterlerin macerasına ortak olacağız. Seri karakterlerinin fantastik kahraman kimliklerine girdiğine tanık olduğumuz fragmanda oynanışa dair herhangi bir ipucu vermeyen firmanın ikinci oyununun, ilkinde olduğu gibi sıra tabanlı karşılaşma tekniği ile oynanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca oyunu Xbox One, PS4 ve PC platformlarının hepsinde göreceğiz.

E3 2015’e damga vuran oyunlardan biri de For Honor oldu. Savaş oyunlarından ve savaş konseptinden zevk alan oyuncuların kesinlikle kaçırmayacağı bu oyun; Xbox One, PS4 ve PC platformlarına çıkacak. Oyunun ilgi çekmesindeki en önemli etken ise oyundaki dövüş sisteminin oldukça gerçekçi ve etkileyici olması. Çok oyunculu ve takım odaklı olan bu savaş oyununda doğa üstü hiç bir kavram yok. Sadece düşmanlarınız, arkadaşlarınız ve elinizdeki silah var. Hem oynanış hem de görsellik açısından oldukça kaliteli görünen For Honor’da birkaç farklı sınıf var. Bu sınıflara göre karakterlerin kullandığı silahlar ve dövüş tarzları değişiyor. Şövalyeler ağır zırhlarının içinde kocaman bir kılıçla yavaş hareketler sergilerken; samuraylar deri zırhlarıyla ve samuray kılıçlarıyla daha hızlı ve çevik hareketlerle rakiplerine kısa bir zamanda birden çok darbe vurabiliyor. Vikingler ise baltalarıyla savaşa katılıyor.

Sadece PC platformu için çıkartılacak olan Anno 2205’in Kasım ayın oyuncularla buluşması bekleniyor. Anno serisinin bu yeni oyununda oyuncular ayda bir şehir kurmaya çalışacak.

https://www.youtube.com/watch?v=JXBXq4jx8ek

Just Dance 2016, konsol oyunlarının en zevkli oyun türlerinden biri olan dans oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. 2015 ekim ayında çıkacak bu oyun; PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U platformlarında oynanabilecek.

Tom Clancy serisinin yeni oyunu olan The Division, Massive Entertainment tarafından geliştirilmiş. Xbox One, Playstation 4 ve PC platformlarında boy gösterecek oyunun çıkış tarihi Mart 2016 olarak planlanmış durumda. Çok oyunculu RPG formatındaki bu oyunda, oyuncular bir hastalık yüzünden mahşer yerine dönen dünyada hayata kalmaya çalışacak. Hayatta kalmak için mücadele verirken düşman bölgelere sızıp ihtiyaç duyulan şeyleri elde edebilecekler. Open World olarak New York’da geçen oyundaki detaylar ise oyuncuların oyunun içine düşmesine sebep olacak gibi görünüyor.

Ubisoft’un çoğu oyununda ve serisinde olduğu gibi Rainbow Six serisinin bu yeni oyunu da PC, PS4 ve Xbox One platformlarında oyuncularla buluşacak. İlk defa E3 2014’te duyurulan bu oyunun kesin çıkış tarihi ise bu yılki E3’te belli oldu. Ekim 2015’de çıkacak olan oyun, tactical shooter formatında olacak. Ayrıca Rainbow Six Siege’de tek oyunculu veya çok oyunculu oynanabilecek olan campaign de bulunacak.

2015 Ekim ayında çıkacak olan Ubisoft oyunlarının arasında yer alan oyunlardan birisi de, meşhur Assassin’s Creed serisinin yeni oyunu Assassin’s Creed Syndicate olacak. Her ünlü oyunda olduğu gibi Assassin’s Creed serisinin oyunları da Xbox One, PC ve PS4 platformlarının hepsi için çıkartılacak. Oyun hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçınan firma oyunun, fragmanında hikayenin Jacob ve Evie’nin etrafında şekilleneceğinin ipuçlarını verdi. Fragmanda genel olarak bu kahramanların Londra’nın Robin Hood’u olma çabalarına tanıklık ediyoruz.

Open World’de geçen oyunların sayısı gün geçtikçe ve oyun piyasası geliştikçe artıyor. Ghost Recon: Wildlands de bu oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. E3’te tanıtılan ve fragmanı seyircilerin beğenisine sürülen bir sürü oyun arasında böylesine etkileyici fragmana sahip olanlar sayılıydı. Güney Amerika, Bolivya’da uyuşturucuyla savaşan bir ekibin aksiyon dolu macerasının konu edildiği bu oyun dört kişiyle veya single player şeklinde oynanabilecek. Oyuncuların istediği zaman dev haritada arkadaşlarına katılabiliyor olması ise oyunu diğerlerinden farklı kılan en önemli özelliği. Ghost Recon’daki görevlerin farklı farklı yöntemlerle yapılması gerekiyor ve bu da oyuncuların ilgisini çeken bir başka nokta olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin oyuncuların bazı görevleri gizli bir şekilde tamamlaması gerekirken, bir başkasında ortalığın tozunu attırma gerekliliği, oyunu tekdüze olmaktan kurtarıyor.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir