mix

Uncharted 4 Türkçe dublaj ve altyazıyla gelecek

Uncharted serisinin merakla beklenen yeni oyunu Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu için uzunca bir süre beklememiz gerekecek olsa da, Sony’den Türkiye’deki oyuncuları sevindirecek bir haber geldi.

Sony, PlayStation oyunları için sunduğu Türkçe dil desteği ile oyun tutkunlarına daha iyi bir deneyim kazandırmaya devam ediyor. Sevilen yapımlardan Uncharted serisinin yeni oyunu Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, 18 Mart 2016’da Türkçe dublaj ile çıkış yapacak. Orijinal seslendirmeyle oynamak isteyenler için de oyunda Türkçe altyazı desteği yer alacak. Karakterleri seslendirecek kişiler arasında ise ünlü isimler bulunuyor. Nathan Drake’i Okan Yalabık, Victor Sullivan’ı Ege Aydan, Elena’yı Ceyda Düvenci, Chloe’yi Dolunay Soysert, Zeb ve Knot’u Kadir Özübek, Sam’i Rıza Karaağaçlı, Vargas’ı ise Talha Sayar seslendirecek.

Ekim 2015’te piyasaya çıkan ve serinin ilk üç oyununu içeren Uncharted: The Nathan Drake Collection yine Türkçe dublaj ve altyazı özelliklerine sahipti. Dördüncü oyunda da aynı şekilde dil desteği olması bizler adına sevindirici haber oldu. Son yıllarda hâlen yeteri kadar olmasa da çoğu oyun Türkçe dil desteğini vermeye başlamış ve ülkemizin orijinal oyun piyasası biraz daha hareketlenmişti. Uncharted 4’te bu desteğe ek olarak hikaye anlatımı için Türkçe dublaj seçeneğinin bulunması ve dublaj için ülkemizin önde gelen isimlerinin tercih edilmesi, pazarın ne kadar büyüdüğünü de gösterir nitelikte. Benzeri hamleleri diğer oyunlardan da görmeyi umuyoruz.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir