mix

Lionsgate, Immortals’a yatırım yaptı

Espor sahnesine adım atan dünyaca ünlü şirket ve kişilerin sayısı gittikçe artıyor. Son olarak film şirketi Lionsgate ve girişimci Michael Milken, Kuzey Amerika ekibi Immortals’a yatırım yapma kararı aldı.

Dünyada esporun yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Araştırma şirketi SuperData’nın verilerine göre 2016 yılında espor gelirleri 892 milyon dolara kadar büyüdü. Dolayısıyla bu pazarda bulunan yatırımcılar yerlerini korumaya, diğer yatırımcılar da pay almaya çalışıyor. Bunun örneğini son zamanlarda oldukça sık görüyoruz ve takım satın alan, pazara girmek için farklı projeler üreten yatırımcıların haberlerini okuyoruz. Tüm bunlar olurken, dünyaca ünlü yapımlara imza atan film şirketi Lionsgate de pazara girme kararı aldı ve Immortals takımına yatırım yapacağını açıkladı.

Kuzey Amerika merkezli Immortals organizasyonunun yeni kurulmasına rağmen çokça takipçisi bulunuyor. NA LCS’teki League of Legends takımı ile tanınan ekip aynı zamanda CS:GO ve Overwatch sahnelerinde de mücadele ediyor. Lionsgate yöneticisi Peter Levin konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Elimizi çabuk tuttuk ve spor sektörü ile rekabet etme potansiyeline sahip espor sahnesine giriş yaptık. Bunun için çok mutlu ve heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

Lionsgate şirketi dünya çapında ünlü yapımlara imza attı ve Kuzey Amerika’nın en başarılı film şirketleri arasında yerini aldı. Alacakaranlık Kuşağı, Açlık Oyunları, Uyumsuz Serisi, Amerikan Sapığı ve Cehennem Melekleri gibi başarılı filmlerin yapımcılığını üstlenen şirket, 55 yıl önce Montreal’de, Frank Giustra tarafından kuruldu.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir