mix

Valve SteamVR’ı oyunculara sunmaya hazırlanıyor

Steam’in bugün bize büyük bir sürprizi var. Bugün yapılan bir açıklamada Steam, sanal gerçeklik kiti olan SteamVR donanımını Game Developers Conference’ında tanıtacağının sinyallerini verdi.

Steam’in resmi sitesinde olan bir sayfada açık bir şekilde “Steam evreni genişliyor” ibaresini görebiliyoruz. Bu ise GDC 2015’de tam olarak ne göreceğimize dair az da olsa bir ipucu veriyor. Yapılan açıklama ise şöyle:

Steam, en iyi oyunları ve kullanıcılar tarafından oluşturulmuş içeriği yeni ufuklara taşıyor. GDC 2015’de; Steam Controller’ın daha geliştirilmiş yeni bir versiyonu, yeni oturma odası cihazları ve daha önce açıklanamamış olan SteamVR(Steam sanal gerçeklik) donanımıyla ilgili demolar göstereceğiz.

SteamVR donanımının tanıtımıyla Valve, aktif bir şekilde VR içerik oluşturucularına ulaşmayı hedefliyor. Yeni SteamVR donanımını tecrübe etmek isteyen bir oyun geliştiricisi veya yayıncı mısınız? GDC haftası boyunca, 4 ve 6 Mart 2015 tarihlerinde San Fransico’daki Moscone Center’da, programlı bir şekilde VR demolarını göstereceğiz. 

Peki nedir bu VR? Neden bizi bu denli heyecanlandırdı?

Türkçesi Sanal Gerçeklik(Virtual Reality) olan sistem, oyuncuları 3 boyutlu bir ortama geçirmek için geliştiriliyor. Bunu ise çeşitli donanımları kullanarak yapıyor. Bunlardan en bilineni ise hiç şüphesiz Oculus Rift. Devasa bir gözlük olan Oculus Rift sahip olduğu gömülü ekran sayesinde gözlerinizin önünde derinlik algısına sahip bir görüntü oluşturuyor. İnsan gözünün görüş açısını taklit eden cihaz başa takılarak kullanılıyor. Oculus Rift kullanırken başınızla ve ellerinizle gerçekleştirdiğiniz eylemler oyun içine yansıyor ve bu sayede gerçeklik hissiyatını kullanıcıya kazandırıyor. Bahsi geçen SteamVR ise buna benzer olmasını beklediğimiz bir donanım.

Valve’ın şu an tam olarak ne üzerinde çalışmış olduğu bilinmemesine rağmen yapılan açıklamadan yola çıkarak GDC’de Oculus Rift benzeri Valve damgasını taşıyan bir donanım görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir