mix

Valve yeni grafik motoru Source Engine 2’yi duyurdu

Uzun bir süredir beklenen açıklama sonunda Valve’dan geldi. İlk defa Couter-Strike: Source ve Half-Life 2 oyunlarında kullanılan ve yıllardır aşina olduğumuz Source motorunun ikinci bir versiyonu duyuruldu. Valve çalışanı Jay Stelly’nin yaptığı açıklamaya göre, Source 2 motoru bütün içerik geliştiricileri tarafından ücretsiz bir şekilde kullanabilecek. Ayrıca Stelly’ye göre Epic ve Unity’den gelen açıklamalarla birlikte Source Engine 2 motoru, PC platformunun oyun sektöründeki baskınlığını devam ettirmesine yardımcı olacak.

Source  2 motorunun ise kullanımı ücretsiz olan fakat içerik oluşturucularının ortaya koyduğu ürünlerden belirli bir miktarda gelir kazanan Unreal Engine gibi ücretsiz bir kullanıma sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Fakat kesin olarak bildiğimiz bir şey var. Source 2 sadece oyun geliştiricilerine hitap etmiyor. Source Engine 2 ile ilgili yapılan önceki açıklamalara göre bu yeni grafik motoru topluluk dahilindeki “mod” yapımcılarını da hedef alıyor.

Source 2 ile birlikte asıl amaçlarının yaratıcılığı ve üretkenliği artırmak olduğunu belirten Stelly ayrıca ekledi:  “Kullanıcılar tarafından oluşturulan içerik günümüzde önemli bir yere sahip. Source 2 sadece profesyonel oyun yapımcıları için değil, aynı zamanda sevdikleri oyunun yapılışında ve gelişmesinde yer almak isteyen oyun severler için dizayn edildi.”

Valve ayrıca yeni motorun Vulkan uyumlu bir versiyonunun olduğunu da açıkladı. Platformlar arası bir API olan ve daha önce “Next Generation OpenGL” ismi ile anılan Vulkan’a verilen destek ile Valve, bilgisayar oyunlarının Microsoft’un DirectX API’ından uzaklaşırken Linux’a yaklaşmasını amaçlıyor.

Şuan için Source 2 hakkında bildiğimiz şeyler ise maalesef kısıtlı. Grafik motorun ne zaman çıkacağına ve nasıl bir iş modeline sahip olacağı henüz bilinmiyor. Ama üzülmeyin, Steam Universe sayfasında verilen bilgiden yola çıkarak önümüzdeki günlerde Source Engine 2 hakkında yeni bilgiler alacağımızı umuyoruz.

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir