mix

Vega, MLG’deki yerini London Conspiracy’e bıraktı

MLG Pro League 2.Sezonu finallerine vize problemleri nedeniyle katılamayacak olan Vega Squadron yerini London Conspiracy’e bıraktı.

Tecrübeli Rus ekibi, 5-7 Haziran tarihleri arasında Texas, Austin’de gerçekleştirilecek olan LAN finallerine, kendilerine verilen süre içerisinde vize işlemlerini tamamlayamadıkları için katılamayacaklar. Açılan boşluğu ise Yunan ekibi London Conspiracy dolduracak.

Vega Squadron, Avrupa’dan katılacak olan takımlar için ayrılmış 2 pozisyondan birine daha önce alt torbada London Conspiracy’i yenerek gelmişti. Daha önce birçok takımın da yaşadığı gibi vize problemleri yaşayan Vega Squadron pozisyonunu, şanssız bir şekilde daha önce mağlup ettiği rakibine devretmek zorunda kaldı.

London Conspiracy ise MLG Pro League 2.Sezonu finalleriyle birlikte 2.kez bir LAN finaline katılacak ve ilk defa Amerika’da mücadele edecek. Turnuva, daha önce izlediğimiz Starladder Sezon 12’deki sıralamalarını yukarıya çekmek kendileri için gerçekten büyük bir fırsat olacak.

Ancak yaşanan bu aksaklığa gösterilen tepkiler de göz ardı edilemeyecek bir seviyede. Sosyal medyada olaya dair bilgilerin açığa çıkmasıyla beraber, düzenlenen organizasyon çok hızlı bir şekilde eleştiri oklarının hedefi oldu. Söylenenlere göre takımın seyahat masraflarına, koçların ve menajerlerin dahil edilmemesi sıkıntıların çıkış noktası oldu. Mousesports menajeri Phillip Aram, duruma dair memnuniyetsizliğini Twitter üzerinden şu sözlerle açıkladı: “Turnuvaların, seyahat masraflarını karşılayacaklarını söyleyip daha sonra koçları ve menajerleri buna dahil etmemeyi artık bırakması lazım. Koçlar ve menajerler de standart kadro içerisine dahil edilmeli, ekstra yük olarak görülmemeli.”

Tüm bu eleştirilere rağmen turnuva, Dota 2 topluluğu içerisinde geniş bir kitle tarafından kabul gördü ve 75.000 dolar ile başlayan ödül havuzu an itibariyle 150.000 doları geçerek ikiye katlandı ve artmaya da devam ediyor. Buna ek olarak MLG Pro League 2.Sezonu ile birlikte ikinci defa bir Dota 2 organizasyonu ESPN üzerinden canlı yayınlanacak. İlk defa yayınlanan organizasyon ise The International 2014’tü. Finalleri MLG Pro League üzerinden canlı olarak izlemek de mümkün olacak.

Son olarak finallerde mücadele edecek olan takımların sıralaması ise şöyle:

  •  Evil Geniuses (Amerika)
  •  Team Empire (Rusya)
  •  Mousesports (Uluslararası)
  •  Summer’s Rift (Amerika)
  •  Alliance (İsveç)
  •  Virtus Pro (Rusya)
  •  Team Malaysia (Malezya)
  •  London Conspiracy (Yunanistan)
Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir