mix

The Witcher 3: Wild Hunt’tan bir iyi bir de kötü haber

Witcher serisini seven oyuncular için beklemenin sonu gelmiyor. Defalarca çıkış tarihinin ertelenmesinden sonra Şubat ayında çıkmasını beklediğimiz The Witcher 3: Wild Hunt üç ay sonrasına, 19 Mayıs 2015 tarihine ertelendi.

The Witcher 3: Wild Hunt’ın yapımına başladıklarından beri iddialı bir oyun olacağını belirten ve bundan dolayı serinin sevenlerine Open World bir fantezi dünyasında verilebilecek en iyi tecrübeyi vermeyi amaçladıklarını belirten CD Projekt RED ekibi, oyunun devasa boyutundan dolayı oluşan hatalara artık son rötuşları attıklarını, firmanın(ve bana göre RPG dünyasının) en iyi oyununu hazırlarken oluşacak hataların üzerinden gelmek için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirtti.

Oyunun tekrar ertelenmesinden sonra aldığımız bir habere göre ise The Witcher 3: Wild Hunt’ın yapım aşamasının bittiği ve geriye kalan bütün zamanda hataların düzeltilmesi yönünde çalışılacağı belirtildi. Yani başka bir deyişle oyun şuan piyasaya sürülse oynanabilir bir halde fakat firmanın hem bu kararına katılıyor hem de başka bir AC: Unity faciası görmemeyi umut ediyorum. Hataları düzeltmeye bu kadar zaman ayırmaları Mayıs 19’da neredeyse hatasız bir oyun oynayacağımızın haberini de kısmen vermiş oluyor.

Kötü haberimiz bu olmakla beraber beklenen, iyi habere geçelim. Witcher serisinde görülmemiş bir özellik olan başka bir oynanabilir karakter The Witcher 3: Wild Hunt’da bizleri bekliyor olacak.  Geralt ve Yennefer’in evlatlık çocuğu olduğu düşünülen karakter yarım saatlik oynanış videosunda aslında Geralt’ın aradığı ashen-haired girl’den başkası değil.

LMtUVlnprYLH.878x0.Z-Z96KYq

CD Projekt RED’in verdiği bilgilere göre oldukça yetenekli bir savaşçı olan Ciri, sahip olduğu asil kan sayesinde “Blink” gibi kendine has yeteneklere sahip olacak ve oyun ilerledikçe bu yeteneklerin sayısı artacak. Witcher kitaplarında ve televizyon dizilerinde oldukça önemli bir yeri olan Ciri, The Witcher 3: Wild Hunt’da da önemli bir rol oynayacak fakat oyun genel olarak Geralt’ın etrafında şekillenecek.

Oyun içi videoyu henüz izlemediyseniz bir an önce izlemenizi tavsiye ediyorum:


Beklenen sevgili gibi gelmeyen ama beklemekten de vazgeçemediğim The Witcher 3: Wild Hunt’ın çıkışını dört gözle bekliyor ve CD Projekt RED’in hatalar konusunda aldığı kararı gönülden takdir ediyorum. Witcher hayranlarının biraz daha dişlerini sıkmaları gerekecek.

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir