mix

World of Warcraft 3 milyon üyesini kaybetti

2008 yılında birleşen Blizzard Entertainment ve Activision’ın çarşamba günü duyurduğu mali rapora göre Blizzard Entertainment’ın ünlü oyunu World of Warcraft üç ay içerisinde 3 milyon civarında oyuncusunu kaybetti. World of Warcraft, 2014’ün sonunda son gelen Warlords of Draenor ek paketiyle uzun süredir ulaşmaya çalıştığı 10 milyon oyuncu sayısına ulaşmıştı. Ancak 2015’in ilk üç ayında yeni paket için gelen oyuncuların büyük bir kısmını kaybederek oyuncu sayısında büyük bir düşüş yaşadı. WoW oyuncu sayısı bu düşüşle 7.1 milyona kadar geriledi. Bu yükselişin ve ardından gelen düşüşün sebebinin ise eski oyuncuların yeni paketi deneyip, oynadıktan sonra oyunu tekrardan bırakması olduğu tahmin ediliyor.

Activision Blizzard, oyuncu sayısındaki bu ciddi düşüşe rağmen World of Warcraft’ın hala en çok oyuncuya sahip MMO oyun olduğunu iddia ediyor. Ayrıca önceki ek paketlerden kazandıkları tecrübeler sayesinde böyle bir düşüşün yaşanacağını beklediklerini ve bu beklentilerine göre hamleler yaptıklarını açıklayan firma, bölgelerdeki üyelik ücretlerinin ve katma değer hizmetlerindeki bedellerin artışı sayesinde kaybettikleri oyunculardan gördükleri zararı minimuma indirdiğini açıkladı.

Yapılan mali rapordaki diğer önemli noktalar ise şöyleydi.

  • Raporda Destiny’nin 20 milyon ve Hearthstone’un 30 milyon oyuncuya ulaştığı bildirilirken bu iki oyundan elde edilen toplam gelirin ise 1 milyar dolar olduğu açıklandı.
  • Call of Duty: Advanced Warfare’ın satışlarının yüzdesinde çift haneli bir artış olduğu belirtilirken kesin rakamlar açıklanmadı.
  • Heroes of the Storm’un 11 milyon beta üyeliğe ulaştığı bildirildi.
  • Aktif Destiny oyuncularının her gün 3 saat civarında oyunda oldukları bildirildi.

Ayrıca firmanın yaptığı mali rapora göre net gelir, son yılın son çeyreğinde 772 milyon dolar iken 2015’in ilk çeyreğinde 703 milyon dolara kadar düşüyor. Net kazanç ise son yılın son çeyreğinde 141 milyon dolar iken 116 milyon dolara düşüyor. Dijital yollardan elde edilen net gelir de 538 milyon doları bularak firmanın gördüğü en yüksek seviyeye ulaşıyor. Aynı zamanda toplam gelirin %76’sını oluşturarak başka bir rekora imza atıyor.

 

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir