mix

WoW renk körü oyunculara kolaylık sağlayacak

World of Warcraft’un hazırladığı 6.1 güncellemesi henüz yayınlanmadı fakat herkesin ilgisini çekiyor. Bu güncellemeyi ilgi çekici yapan noktalardan biri önceki haberimizde bahsettiğimiz selfie ve Twitter uygulamasıydı. Başka bir önemli nokta ise  WoW ‘un renk körü olan oyuncuları için yaptığı düzenlemeler.

Oyun içerİsinde renk körü oyuncuların karşılaştığı problemden birisi eşyaların nadirlik derecesinin renklerle belirtilmesi. Mesela “nadir” eşyalar mavi “kahramansı” eşyaların adı mor renkle yazılı. Blizzard yaptığı duyuruda bu probleme yönelik yeni “renk körü kullanıcı arayüzünün” 6.1 güncellemesi ile geleceğini bildirdi. Bu arayüz sayesinde renk körü olan oyuncular eşyaların isimlerine ilaveten eşyaların nadirlik seviyelerini belirten kelimeler ekleyebilecek. Hedeflerini seçerken düşman mı tarafsız mı yoksa dost mu olduğunu kelimeler sayesinde anlayabilecekler.

22

Farklı türlerde renk körü olan oyuncular için üç farklı seçenek sunulmuş.

Oyunların çoğu nadirlik seviyelerini belli etmek için eşyaların isimlerini farklı renklerle kullanır. Bu da her zaman renk körü olan oyuncular için sorun teşkil etmiştir. Blizzard bu projesiyle World of Warcraft’ın ne kadar oyuncu dostu olduğunu gösterdi ve oyuncuların sempatisini kazandı.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir