mix

Xbox Live geri döndü, Playstation’dan ses yok

Geçtiğimiz günlerde “Lizard Squad” adlı bir hacker grubu tarafından saldırıya uğrayan Xbox Live iki günün ardından yeniden online duruma gelirken, Playstation Network üç gündür erişilemez durumda.

Xbox Live ve Playstation Network kullanıcıları yılın en yoğun denilebilecek bir zamanı olan yılbaşında, sahip oldukları platformlarda bağlantı problemleri ve gecikmeler yaşadı. Playstation Network’ün hala erişilemez olması ise yılbaşı hediyesi olarak Playstation alan büyük bir kitleyi hayal kırıklığına uğrattı.

Başlarda platformlarda gecikmeler ve bir takım sorunlar olarak ortaya çıkan saldırı, iki platformunda offline duruma gelmesine kadar devam etti. Bu eylemleri üslenen Lizard Squad hack grubunun ise Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un suikastini konu alan “The Interview” adlı filmi engellemeye çalışan “Guardians of Peace” hacker grubuyla bağlantısı olmadığı düşünülüyor.

Xbox Live’ın geçtiğimiz gün tekrar erişilebilir duruma gelirken henüz bütün özelliklerin tam olarak kullanılamadığı ve bazı uygulamaların sınırlı erişime sahip olduğu belirtildi.

Sony Online Entertainment’ın resmi Twitter adresinden yapılan açıklamaya göre Sony ekibi son sürat bu durumun üstesinden gelmeye çalışıyor ve kullanıcılarına sabırları için teşekkür ediyor.

Bu saldırılar dünya çapında oyun şirketlerinin zarar etmesine neden verdi. Ayrıca bu saldırılara karşı savaşın maliyetinin tuzlu olması ve yılbaşı gününde Playstation Network’e erişemeyen kullanıcıların şikayetleri Sony’nin başını ağrıtacağa benziyor.

Lizard Squad ise boş durmuyor. Twitter hesabından verilen açıklamaya göre grubun yeni hedefi Tor adlı bağımsız internet tarayıcısı. Açıklamayı takiben Tor ekibinden bir sözcünün saldırılara cevap verdiklerini fakat tarayıcının herhangi bir “performans sorunu” yaşamadığını belirtmesi ise manidar.

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir