mix

XCOM 2 duyuruldu

Uzaylılara karşı gezegenimizi savunduğumuz XCOM serisinin yeni oyununun detayları ortaya çıktı. Kasım ayında çıkacak olan oyun PC’ye özel olacak ve mod desteğiyle gelecek.

XCOM 2, son oyunun 20 yıl sonrasında geçiyor. İlk oyunun sonrasında XCOM ağır kayıplar vermiş ve hükumetler de halktan gelen teslim olma çağrılarına yenik düşmüş durumda karşımıza çıkıyor. Dünya, uzaylılara teslim olmuş, insanlar uzaylıların dünyayı yönettikleri devasa şehirlere güvenli bir yaşam umuduyla göç etmekteler. Buradan da anlayabileceğiniz gibi, bu yeni oyun beraberinde ciddi bir değişiklik getiriyor; XCOM 2 ile artık savunan değil, saldıran taraf olarak oynuyoruz.

Bu oyundaki XCOM artık bir çok ülkenin ortak bir savunma programı değil, uzaylı yönetimine karşı bir direniş örgütü. Bu örgüt önceki oyunda kendisine büyük avantaj sağlayan yüksek teknolojiden de mahrum durumda. Oyuncular ellerindeki kısıtlı imkanlarla hayatta kalmaya çalışıp hareket halindeki üsleriyle sürekli uzaylılardan kaçış halinde olacaklar.

Oyunda ayrıca yeni sınıflar da olacak ve askerleriniz üzerinde daha fazla değişiklikler yapabileceksiniz. Görevler de daha farklı olacak, artık düşmanı şaşırtma sırası insanlarda ve ayrıca herkesi öldürmek dışında farklı şeyler yapmak zorunda kalacağımız görevler de olacak.

Oyun boyunca saflarınıza yeni askerler katmak, direniş örgütünü güçlendirmek ve uzaylıların gerçek amaçlarını ortaya çıkarmak gibi görevleriniz de bulunacak.

E3 yaklaşırken artan yeni oyun duyurularıyla heyecanımız da aynı ölçüde artarken, XCOM 2’nin fragmanıyla haberimizi sonlandıralım.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir