mix

Yeni Battlefield 4 haritasını oyunseverler yapacak

Bildiğimiz üzere Battlefield 4 her ne kadar harika bir başlangıç yapamasa da piyasada en çok oynanan FPS oyunlar arasında bulunuyor ve her gün milyonlarca oyuncu sunucularda kıyasıya savaşıyor. Serinin yapımcılarından biri olan DICE, Battlefield 4 için yayınlanacak olan sıradaki haritayı oyuncuların tasarlamasını istiyor. Battlefield 4’de Premium üyeliği bulunan oyuncular yapılacak olan bu yeni haritayı “Community Test Environment (CTE)” aracılığıyla test etme imkanına sahip olacak.

CTE sistemi üzerinde denemeler sona erdiğinde ise harita tüm Battlefield 4 sahibi oyunculara ücretsiz dağıtılacak. Söz konusu ücretsiz bir harita olunca oyuncuların bu projeye katılımının da yüksek olması bekleniyor. DICE yaptığı açıklama ile bu projenin oyun hakkında kendilerine olumlu/olumsuz geri dönüşte bulunan oyunseverlere bir teşekkür niteliğinde olduğunu ve bu geri dönüşler sayesinde oyunu geliştirme fırsatlarını bulduklarını dile getirdi.

Haritanın ne zaman tamamlanacağı ve oyunseverlerin kullanımına sunulacağı ise henüz kesinleşmiş değil. Tek bilinen 2015 yılı içerisinde çıkacağı. Bu haritanın çıkmasını bekleyen oyunseverlere verebileceğimiz bir diğer haber ise Mart 2015’te oyuna bir Kış güncellemesinin geleceği. Bu güncellemeyle birlikte sunucu ve oyuncular arasındaki senkron uyuşmazlıkları (gecikmeler) ve fiziksel birkaç problem ortadan kalkacak.

Bu problemleri çözmesinin yanında Squad Obliteration moduna da ufak tefek birkaç düzeltme ekleyecek. Önümüzdeki ay içerisinde seriye Battlefield: Hardline ile devam edecek olmasına rağmen DICE, Battefield 4’e gereken önemi göstereceklerini ve geliştirmelere devam edeceklerini belirtti.

CTE hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen Battlefield kullanıcıları şu adrese göz atabilirler.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir