mix

YouTube Gaming sonunda çıkıyor

Geçtiğimiz Haziran’da YouTube’un önce resmi blogundan, sonra da Twitter’dan harika bir giriş ile duyurduğu YouTube Gaming, sonunda oyun dünyasıyla buluşuyor. Techcrunch’ın haberine göre ABD ve Birleşik Krallık’ta bugün akşam saatlerinde yayına alınacak olan YouTube Gaming, Twitch’in şimdiye kadar gördüğü en büyük rakip olacak.

Daha önce de oyun yayınları dünyasına adım atmak isteyen YouTube’un sahibi Google, zamanında Twitch’i satın almak için Amazon ile yarışmış ama bu yarışını kaybetmişti. Oyuncuların kendi oyunlarını canlı olarak seyircilerle buluşturduğu ve kendi programlarını yaptığı Twitch, bu süreçte oyun dünyasını bir araya getirmiş ve büyük turnuvalarda seyircilerin başvurduğu ilk adres olmuştu.

League of Legends özelinde organizatörlerin YouTube’dan da canlı yayınlama imkanı bulduğu turnuvalar ve maçlar, şimdiye kadar çoğunlukla Twitch üzerinden takip edildi. YouTube Gaming ise bu düzeni değiştirmeye geliyor. Canlı yayınların yanı sıra YouTube’da zaten çok popüler olan oyun videolarını da tek bir adreste buluşturacak olan platform, fikri tamamen çalmış gibi görünse de online oyun yayınları pazarının en ciddi ikinci ismi olacak gibi görünüyor. Bizler de dahil olmak üzere oyuncuların büyük bölümü başkalarının oyununu seyredip onlar hakkında muhabbet etmeye bayılırken, Google gibi bir devin bu pastadan pay almak istemesini oldukça doğal görüyoruz.

Açıldığında gaming.youtube.com adresinde hizmet verecek olan YouTube Gaming’in mobil ve web uygulamalarından bazı fotoğrafları galerimizde görebilirsiniz:

YouTube Gaming, Web haricinde ilk etapta hem iOS, hem de Android işletim sistemleri için yayınlanacak. YouTube Gaming’de stream ise başlarda beta olarak hizmet verecek, zaman ilerledikçe tamamen hizmete açılacak.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir