mix

Youtube Gaming, Twitch’e rakip olmaya geliyor

YouTube, bugün resmi blogunda yaptığı açıklama ile YouTube Gaming’i duyurdu. Twitch’e dişli bir rakip olacak bu platformun önümüzdeki birkaç ay içerisinde oyuncularla ve oyun dünyasıyla buluşacağı bildiriliyor. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta faaliyete geçecek olan bu proje, YouTube’dan ayrı bir web sitesi ve uygulama olarak karşımıza çıkacak. gaming.youtube.com üzerinden hizmet verecek olan Youtube Gaming’de oyun dünyasına dair her türlü video ve yayın yer alacak.

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan E3 2015‘te ise Google, yeni platformu YouTube Gaming hakkında daha ayrıntılı bilgiler verecek. Şu an için bildiklerimiz, YouTube Gaming’de canlı yayınların ekranın merkezinde bulunacağı ve platformda hali hazırda bulunan canlı yayın sistemlerinin gelişmiş versiyonun bu kullanılacak olması yönünde.

Hepimizin hayatında önemli bir yere sahip olan Youtube, bünyesinde oyunlarla ilgili milyonlarca video bulunduruyor. Ancak bunun gelişen ve her geçen gün büyüyen oyun sektörü için yeterli olmadığını düşünen şirket, YouTube Gaming ile bu pazarda daha fazla söz sahibi olmak istiyor. Dünyada şüphesiz en çok ziyaret edilen sitelerden biri olan Youtube, yeni projesiyle oyun dünyasındaki her şeyi ve herkesi bir platformda toplamayı amaçlıyor.

Yaptığı açıklamada bu projede 25,000 kadar oyunun hepsinin ayrı ayrı sayfaları olacağını duyuran firma, oyun dünyasında ses getirecek ve oyuncuların oldukça hoşuna gidecek bir adım atmayı planlıyor. Bu hedef dahilinde eSpor denince akla gelen takımlarla ve isimlerle çalışmalar yapan ekip; kaliteyi ve profesyonelliği ön planda tutmaya çalışıyor. Yine proje dahilinde YouTube, her oyunun kendine özel bir kanalının olacağını ve bu kanallara üye olanların kanala yeni bir video eklendiğinde veya canlı yayın başladığında Web, iOS veya Android uygulamalarından bildirim alacağını duyurdu. Bu gibi küçük ama oldukça önemli detaylar sayesinde YouTube, oyun dünyasında tekel diyebileceğimiz Twitch’e rakip olabilecek.

Ayrıca iki dev firmanın bu konu üzerine sosyal medya üzerinden yaptığı küçük atışmalar da yakın zamanlarda bu iki ekibin arasında gerçekleşecek olan rekabetin habercisi.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir